Pokušaj krijumčarenja satova vrednosti blizu 40.000 evra; Nosim ih uvek sa sobom

Izvor: B92, 06.Sep.2019, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokušaj krijumčarenja satova vrednosti blizu 40.000 evra; "Nosim ih uvek sa sobom"

Beograd -- Carinici su na beogradskom aerodromu sprečili pokušaj krijumčarenja nekoliko satova čija ukupna vrednost iznosi gotovo 40.000 evra.

Navodi se da su satovi otkriveni prilikom izlazne carinske kontrole, u ručnom prtljagu putnice (33) iz Novog Sada koja se predstavila kao turizmolog.

Nakon što je carinicima kazala da nema ništa da prijavi, u njenoj tašni su otkrivena dva sata u vrednosti od oko 9.000 evra i 15.000 evra, kao i jedan sat od gotovo 14.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << evra.

Navedeno je da je putnica na ruci nosila još jedan sat koji nije bio predmet prekršaja, već je tretiran kao lični nakit.

Na pitanje carinika zašto nije prijavila skupocene satove koje je nosila u tašni, putnica je odgovorila da "poseduje veliku kolekciju sličnih satova i da nije znala da treba da ih prijavi, jer ih uvek nosi sa sobom".

"Podsećamo putnike da pre putovanja treba da se informišu o svojim pravima i obavezama, što mogu učiniti i putem sajta Uprave carina. Ukoliko u inostranstvo putuju sa vrednom robom putnici imaju obavezu da prijave takve predmete, što važi i za putnike koji kroz Srbiju samo prolaze na putu do svog konačnog odredišta. Кada na vreme prijave vredne predmete i popune Obrazac o privremenom uvozu ili izvozu, mogu bezbrižno da nastave svoje putovanje bez plaćanja dažbina i nepotrebnih kazni", navodi se u saopštenju.

Dodali su da je to formalnost koja se brzo obavi na izlaznoj carinskoj kontroli i na osnovu toga kasnije može da se vidi da je ta roba izneta iz Srbije i da je ovde kupljena, da je reč o robi domaćeg porekla i naravno, da se na taj način izbegnu neprijatnosti.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Carinici na aerodromu sprečili pokušaj krijumčarenja satova ukupne vrednosti blizu 40.000 evra

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Sep.2019

Carinici su na beogradskom aerodromu sprečili pokušaj krijumčarenja nekoliko satova čija ukupna vrednost iznosi gotovo 40.000 evra, saopšteno je danas...Navodi se da su satovi otkriveni prilikom izlazne carinske kontrole, u ručnom prtljagu putnice (33) iz Novog Sada koja se predstavila kao turizmolog...Nakon...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.