Pokušaće da uništi Ukrajinu

Izvor: B92, 21.Sep.2022, 13:56

"Pokušaće da uništi Ukrajinu"

Varšava -- Rusija će pokušati da uništi Ukrajinu i promeni njene granice, izjavio je danas poljski premijer Mateuš Moravjecki.

On je, komentarišučhi delimičnu mobilizaciju koju je u obraćanju naciji najavio predsednik Rusije Vladimir Putin, rekao: "Učinićemo sve što možemo, zajedno sa našim saveznicima, kako bi NATO u većoj meri pomogao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrajini, kako bi mogla da se brani."

Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je danas prvu mobilizaciju u Rusiji od Drugog svetskog rata i upozorio Zapad da će Moskva odgovoriti snagom svog ogromnog vojnog arsenala ako nastavi sa "nuklearnom ucenom".

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je danas da se delimična mobilizacija, koju je najavio Putin, odnosi na lica koja imaju vojno iskustvo i najavio da će biti pozvano 300.000 rezervista.

Obraćanje Putina i Ssojgua usledilo je nakon što su samoproglašene Luganska Narodna Republika, Donjecka Narodna Republika, Hersonska i Zaporoška oblast, u Ukrajini najavile da će od 23. do 27. septembra biti odžani referendumi za ulazak u sastav Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Češka i Poljska za još veću pomoć Ukrajini kao odgovor na mobilizaciju u Rusiji

Izvor: Danas, 21.Sep.2022

Češki predsednik Miloš Zeman apelovao je danas kao i drugi češki zvaničnici da se na delimičnu mobilizaciju u Rusiji koju je naredio predsednik Vladimir Putin odgovori povećanjem vojne i druge pomoći Ukrajini, dok premijer Češke Petr Fijala i Poljske Mateuš Moravjecki upozoravaju da pored...

Nastavak na Danas...

RT: Tačka bez povratka u pregovaračkom procesu sa Kijevom odavno pređena - Slucki

Izvor: Vostok.rs, 21.Sep.2022

Neće biti razgovora sa Ukrajinom nakon što republike Donbasa i druge teritorije koje Kijev smatra svojima odluče da se pridruže Rusiji, izjavio je Leonid Slucki, predsednik Komiteta za spoljne poslove Državne dume i predsednik Liberalno-demokratske partije. „Kijev je prekršio sve moguće sporazume.....

Nastavak na Vostok.rs...

DRAKONSKE KAZNE ZA ONE KOJI ODBIJU DA IDU U RAT Nakon što je Putin naredio delimičnu mobilizaciju, Rusija donosi novi zakon

Izvor: Blic, 21.Sep.2022

Savet Ruske Federacije odobrio je danas izmene i dopune Krivičnog zakona o služenju vojnog roka koje je Državna Duma usvojila dan ranije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.