Pokret za preokret: Dvojica uništavala eksponate izložbe

Izvor: B92, 27.Jul.2017, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokret za preokret: Dvojica uništavala eksponate izložbe

Pred kraj izložve "Pet godina propadanja" koju je organizovao Pokret za preokret dvojica mladića uništila su 30 eksponata, saopštio je Pokret.

Izložba je organizovana u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu.

Kako se navodi u saopštenju Pokreta, njih dvojica su bila na biciklu, jedan u žutoj, a drugi u beloj ili sivoj majici. Obojica su cepala i gužvala eksponate koji su posvećeni petogodišnjici režima Aleksandra Vučića.

"Očito je bila reč o organizovanoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << akciji da se spreči prikazivanje istine jer je vladalo veliko interesovanje građana za izložbu. Građani su nas i obavestili da je počelo uništavanje eksponata sa kraja Knez Mihailove ulice iz pravca Kalemegdana", istakao je Janko Veselinović, predsednik Pokreta za preokret koji je otvorio izložbu.

Izložba je otvorena oko 18 sati, a incident se dogodio oko sat kasnije, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.