Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Dec.2018, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokret centra: Napad na novinara portala Žig iz Grocke pokušaj ubistva

Pokret centra osudio je danas "vandalski napad i paljenje kuće" novinara portala Žig iz Grocke, Milana Jovanovića, ocenjujući da je u pitanju "pokušaj ubistva novinara i njegove supruge".

Pokret je u saopštenju ocenio da je atmosfera među političkim neistomišljenicima u Srbiji "na samoj granici da bude otrovna" kao i da "ništa bolja nije situacija sa sve izraženijim medijskim nasiljem".

"Apelujemo na sve učesnike javnog života, posebno političkog i medijskog, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da se sa verbalnim, fizičkim, ekonomskim i svakim drugim nasiljem mora prestati. Na nasilje se ne odgovara nasiljem, a sa neistomišljenicima se raspravlja. Ne dozvolimo da buduće generacije prihvate da je normalno i poželjno sve ono varvarsko što u civilizovanim društvima niti je normalno, niti je poželjno", piše u saopštenju.

Novinar portala Žig info iz Grocke Milan Jovanović izjavio je ranije danas da je uveren da je razlog napada koji je doživeo, i u kojem mu je izgorela cela kuća, isključivo njegovo pisanje, jer se inače nikom nije zamerio.

U izjavi za portal Cenzolovka, Jovanović je rekao da su nepoznate osobe u toku noći ubacile Molotovljev koktel, nakon čega su pucale na ulazna vrata njegove kuće, kako ne bi mogao da izađe.

Policija je potvrdila da su u požaru čiji se uzroci utvrđuju, izgoreli prizemlje kuće, garaža, kao i automobil koji se nalazio unutra kao i da je ispred kuće pronađena čaura.

Jovanović je dodao da je ranije dobijao pretnje zbog pisanja za taj portal u vezi sa izgradnjom kanalizacije u Vrčinu, kao i zbog tekstova o zloupotrebama predsednika opštine Grocka.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.