Pokret Metla 2020 protiv oduzimanja imovine SPC u Crnoj Gori

Izvor: RTS, 20.Dec.2019, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokret Metla 2020 protiv oduzimanja imovine SPC u Crnoj Gori

Predsednik DSS-a i predsednik Političkog saveta Miloš Jovanović i Miloš Ković razgovarali su u Beogradu sa predsednikom Nove srpske demokratije Andrijom Mandićem i dali mu podršku u otporu prema planu crnogorskih vlasti da otme imovinu Srpske pravoslavne crkve, navodi se u saopštenju "Metle".
Kako se navodi u saopštenju, Andrija Mandić je Milošu Jovanoviću i Milošu Koviću predočio plan Demokratskog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << fronta načinjen u susret 24. decembru, kada vlast DPS-a u Crnoj Gori planira da kroz Skupštinu usvoji zakon kojim se oduzima imovina Srpskoj pravoslavnoj crkvi.
Jovanović i Ković, koji su i članovi Predsedništva novoosnovanog Pokreta "Metla 2020", podržali su taj plan, ocenivši da je u pitanju "anticivilizacijski čin" pokušaja otimanja svetinja, hramova i imovine Srpske pravoslavne crkve.
Na sastanku u Beogradu pored Mandića, Jovanovića i Kovića, učestvovao je i Želidrag Nikčević iz Političkog saveta Nove srpske demokratije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Jovanović: Srbiji potrebna smena generacija

Izvor: Danas, 20.Dec.2019

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) i član Predsedništva Pokreta "Metla 2020" Miloš Jovanović izjavio je danas da je u toj stranci izvršena smena generacija, dok su u vlasti i u ostatku opozicije na sceni bivši ili sadašnji ministri.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.