Pokrenuta istraga zbog sklapanja brakova državljana Srbije i Mađarske za novac

Izvor: 24sata, 25.Sep.2014, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrenuta istraga zbog sklapanja brakova državljana Srbije i Mađarske za novac

Nacionalna kancelarija za istrage Mađarske pokrenula je istragu protiv muškarca srpske nacionalnosti na osnovu osnovanje sumnje da je izgradio organizaciju u okviru koje su državljanke Mađarske sklapale brakove za novac.

Kako je izjavila portparolka Zemaljske policijske glavne kapetanije Mađarske Viktoria Čiser-Kovač, cilj brakova iz interesa je bio da muškarci, državljani Srbije kao članovi porodice državljanke Evropske unije zatraže dozvolu za boravak u Nemačkoj. >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata <<

U ovom predmetu već ima 24 osumnjičenih, koji su kao organizatori ili plaćene udavače doprineli sklapanju više od 200 lažnih brakova rekla je Čiser Kovač, a prenosi Vojvodina danas.

Prema inspektorima muškarac, državljanin Srbije sa suprugom, državljankom Mađarske zajedno su organizovali mrežu za sklapanje brakova.

Žene su dobijale 200-1800 evra po sklopljenom braku. Organizatori su ih najpre doveli u Srbiju gde su se venčale, zatim su ih zajedno sa svojim muževima uputili u Nemačku u cilju nabavke dozvole za boravak za novopečene muževe.

Ovaj predmet je deo operacije Arhimedes, koja je koordinisana od strane Europola i u okviru koje su 28 zemalja Evropske unije, među njima i Mađarska usmerili pažnju na ilegalne migracije, krijumčarenje ljudi i krivična dela u vezi sa narkoticima.

Ovo nije prvo hapšenje zbog zloupotrebe mađarskog državljanstva, koje se može dobiti i na osnovu braka s državljaninom Mađarske, a ovaj problem dospeo je u javnost u novembru prošle godine kada su otkrivreni prvi fiktivni brakovi.

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pala srpska mreža za brakove sa Mađaricama

Izvor: Mondo, 25.Sep.2014

Nacionalna kancelarija za istrage Mađarske pokrenula je istragu protiv muškarca srpske nacionalnosti na osnovu osnovanje sumnje da je izgradio organizaciju u okviru koje su državljanke Mađarske sklapale brakove za novac...Foto: Guliver/Getty/Thinkstock..Kako je izjavila portparolka Zemaljske policijske...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.