Pokrenuta akcija za prevenciju raka grlića materice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Apr.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrenuta akcija za prevenciju raka grlića materice

BEOGRAD - Istraživačko-farmaceutska kompanija "Glakso Smit Klajn", zvanični partner Evropske asocijacije za borbu protiv grlića materice, pokrenula je u Srbiji akciju za prevenciju te bolesti pod nazivom "Precrtajmo rak grlića materice - Tvoj izbor".

Na današnjoj promociji, kao promoter akcije predstavljena je pop - pevačica Nataša Bekvalac, čija je želja da iz sopstvenog iskustva prenese svim ženama u Srbiji važnost prevencije raka grlića materice.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Prema podacima iznetim na promociji akcije, u Srbiji godišnje od raka grlića materice oboli 1.400 žena, a pet stotina umre od te bolesti, po čemu je Srbija na prvom mestu u Evropi.

Načelnica u beogradskoj Ginekološko-akušerskoj klinici "Narodni front" Ana Mitrović Jovanović podsetila je da se razvoj raka grlića materice, koji može trajati deset i više godina, uspešno može otkriti redovnim ginekološkim pregledima.

U okviru te kampanje, ranije ove godine oko 400 žena besplatno je pregledano na beogradskom Institutu za onkologiju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.