Pokrenut postupak protiv Infostana zbog osiguranja

Izvor: Mondo, 06.Nov.2015, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrenut postupak protiv Infostana zbog osiguranja

Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula je postupak ispitivanja povrede konkurencije protiv Javno komunalnog preduzeća Infostan iz Beograda, jer je osiguravajućem društvu omogućilo uvid u informacije o mogućim korisnicima.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

"Zloupotreba dominantnog položaja na tržištu je zabranjena, a naročito u slučaju primenjivanja nejednakih uslova poslovanja na iste poslove sa različitim učesnicima na tržištu, čime se neki od njih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dovode u nepovoljniji položaj u odnosu na konkurente", navodi se u saopštenju.

Komisija osnovano pretpostavlja da Infostan poseduje poslovno osetljive informacije o onima koji ne koriste usluge osiguranja domaćinstva.

Koristeći svoje saznanje i položaj, Infostan je omogućio akcionarskom društvu za osiguranje "Generali osiguranje Srbija" uvid u potencijalno tržište, odnosno dao mu je informacije o potencijalnim korisnicima.

Time je Infostan primenio nejednake uslove poslovanja na iste poslove sa različitim učesnicima na tržištu, čime je zloupotrebio dominanti položaj, ističe se u saopštenju.

Komisija će preduzeti dokazne radnje u cilju utvrđivanja činjenica koje su od značaja za ocenu postojanja povrede konkurencije.

Pozivaju se svi koji raspolažu podacima, ispravama ili drugim relevantnim informacijama koje mogu doprineti utvrđivanju činjeničnog stanja u ovom postupku da ih dostave Komisiji za zaštitu konkurencije, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Postupak protiv Infostana

Izvor: Akter, 06.Nov.2015

Komisija za zaštitu konkurencije je po službenoj dužnosti pokrenula postupak ispitivanja povrede konkurencije protiv Javno komunalnog preduzeća Infostan iz Beograda, zbog toga što je jednom osiguravajućem društvu omogućilo uvid u informacije o potencijalnim korisnicima..Zloupotreba dominantnog...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.