Pokrenut postupak: Trudnicama davali cink-oksid, udaljeno dvoje zaposlenih

Izvor: B92, 26.Feb.2021, 16:29

Pokrenut postupak: Trudnicama davali cink-oksid, udaljeno dvoje zaposlenih

Iz Doma zdravlja Podgorice saopšteno je da zbog davanja cink-oksida trudnicama, umesto glukoze, u Domu zdravlja u Bloku V dvoje zaposlenih udaljeno sa posla.

Tri trudnice u ponedeljak ujutru iz podgoričkog Doma zdravlja hitno su transportovane u Klinički centar nakon što su pogrešno testirane na parametre šećera u krvi, zbog čega im je pozlilo – umesto glukoze primile su cink-oksid.

Iz Kliničkog centra rekli su da su sve tri žene juče otpuštene kući, da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su dobrog opšteg zdravstvenog stanja, kao i njihove bebe.

"Dva zaposlena privremeno su udaljena sa rada, od dana 26.02.2021. godine, zbog postojanja okolnosti da su učinila težu povredu radne obaveze, do okončanja postupka za utvrđivanje odgovornosti", navodi se u saopštenju Doma zdravlja.

Zbog teže povrede radne obaveze doneta je Odluka o pokretanju postupka utvrđivanja odgovornosti za četiri zaposlena i to za odgovornog referenta za obezbeđenje lekova i sanitetskog materijala, strukovnog medicinsko-laboratorijskog tehnologa, laboratorijskog tehničara koji je pripremao pacijentkinje za OGTT analizu i glavnog laboratorijskog tehničara.

"Po sprovedenom postupku, te utvrđivanju odgovornosti za povredu radne obaveze, zaposlenima će biti izrečene najstrože mere propisane za ovu vrstu povrede radne obaveze, u vidu višemesečnih novčanih kazni i do mere prestanka radnog odnosa", saopšteno je iz Doma zdravlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.