Pokrajinski štab za vanredne situacije u PRIPRAVNOSTI!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jun.2017, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrajinski štab za vanredne situacije u PRIPRAVNOSTI!

Gradske vlasti u Vršcu u stalnom kontaktu sa nadležnim organima

Pokrajinski štab za vanredne situacije saopštio je danas da preduzima sve neophodne mere iz svoje nadležnosti u vezi sa poplavom koja je zadesila nekoliko naseljenih mesta u okolini Vršca.

PROGLAŠENO VANREDNO STANJE: Pet mesnih zajednica u Ivanjici pretrpelo ogromne štete

- Uspostavljen je stalan kontakt kako sa gradskim vlastima, tako i sa svim nadležnim službama i gradskim štabom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za vanredne situacije u Vršcu - navodi se u saopštenju.

U sklopu preduzetih mera, kako se navodi, pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, stavio je sve službe u sistemu zdravstvene zaštite u pripravnost, koje su reagovale pravovremeno.

- Opšta bolnica Vršac obavlja svoje aktivnosti nesmetano i kontinuirano, Zavod za javno zdravlje Pančevo formirao je ekipu za vanrednu situaciju, sastavljenu od zdravstvenih radnika, koji na terenu sprovode neophodne preventivne aktivnosti kako bi se sanirale posledice nastale usled obilnih padavina - stoji u saopštenju.

Na osnovu izveštaja o proceni štete, koji će sačiniti lokalne vlasti i komisija za utvrđivanje i sanaciju štete, Štab će Pokrajinskoj vladi uputiti inicijativu za upućivanje finansijske pomoći ugroženom stanovništvu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.