Pokrajinski štab: Vlasnici plovila na vreme upozoreni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Feb.2012, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrajinski štab: Vlasnici plovila na vreme upozoreni

NOVI SAD -

Svi vlasnici plovila na Dunavu bili su na vreme obavešteni na opasnost od leda i imali su dovoljno vremena da ih uklone, ocenio je večeras Pokrajinski štab za vanredne situacije.

"Štetu su pretrpeli oni koji nisu poslušali savete ovlašćenih organizacija i stručnih lica", navodi se u saopštenju Štaba.

Precizira se da su vlasnici bili upozoreni na opasnost još pre 15 dana.

Led na Dunavu u Novom Sadu prouzrokovao je poslednjih dana veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << velike štete, jer je uništavao pontone u marinama za koje su bili vezani brodići i čamci, zatim splavove, restorane i kućice na reci.

Pokrajinski štab je u saopštenju naveo da su dva tanka i jedna barža, koje je led pomerio nekoliko kilometara nizvodno od Novog Sada, dobro usidreni i da ne postoji opasnost od njihovog pokretanja.

Dodaje se da su ti tankovi i barža prazni.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.