Pokrajina predlaže zakon o studentskom organizovanju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jan.2013, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrajina predlaže zakon o studentskom organizovanju

NOVI SAD -

Skupština Vojvodine bi, na inicijativu Studentskog parlamenta Univerziteta u Novom Sadu (UNS), trebalo da do leta predloži zakon o studentskom organizovanju, rečeno je danas u razgovoru potpredsednika pokrajinske vlade Dragoslava Petrovića sa članovima tog studentskog foruma.

Dogovoreno je da predstavnici pokrajinske vlade i Studentskog parlamenta u naredna tri meseca zajednički sačine taj zakonski predlog koji bi, posle odgovarajuće procedure, preko pokrajinske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << skupštine bio upućen Narodnoj skupštini Srbije na usvajanje.

Petrović je u razgovoru sa studentima istakao da će Vlada Vojvodine podržati inicijativu Studentskog parlamenta da se na nivou UNS utvrditi osnov za pravilnike na fakultetima, kojima se regulišu troškovi studiranja, cenovnici prijava i polaganja ispita kao i drugi materijalni troškovi, koji dodatno opterećuju ionako nizak studentski standard.

Vlada Vojvodine vidi Studentski parlament kao ozbiljnog partnera u rešavanju studentskih pitanja, kao što su zaštita studentskih prava, unapređivanja studentskog standarda i uslova studiranja, rekao je Petrović koji je i pokrajinski sekretar za nauku.

On je dodao da je pokrajina spremna da podrži aktivnosti Studentskog parlamenta i obezbedi neophodne uslove za njegov rad, jer je taj vid organizovanja studenata veoma bitan u procesu donošenja odluka na univerzitetima, u skladu je sa evropskom praksom i zakonska je obaveza.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vojvođanski studenti traže zakon o organizovanju

Izvor: Blic, 17.Jan.2013

Studentski parlament Univerziteta u Novom Sadu i Vlada Vojvodine uskoro će sačiniti predlog zakona o studentskom organizovanju i uputiti ga na razmatranje Skupštini Srbije, najdalje do ovogodišnjeg letnog raspusta...Prilikom današnjeg radnog sastanka Studentskog parlamenta s predstavnicima pokrajinske...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.