Pokrajina će se zadužiti 2,8 milijardi dinara

Izvor: Danas, 29.Apr.2015, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrajina će se zadužiti 2,8 milijardi dinara

Novi Sad - Skupština AP Vojvodine donela je na sednici Pokrajinsku skupštinsku odluku o pokretanju i načinu sprovođenja postupka zaduživanja emitovanjem dugoročnih hartija od vrednosti za potrebe finansiranja nabavke opreme za opremanje objekta „Kamenica 2“.

U skladu sa Pokrajinskom skupštinskom odlukom o budžetu za 2015. godinu, planirano je zaduživanje Pokrajine u iznosu od dve milijarde i osamdeset miliona dinara, a novac će biti utrošen za opremanje, odnosno nabavku >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << aparata za zračenje i druge opreme za potrebe sva tri zdravstvena instituta u Sremskoj Kamenici. U pitanju su instituti za kardiovaskularne, plućne i onkološke bolesti. Između ostalog, predviđeno je da fiksna kamatna stopa za pomenuto zaduživanje bude šest odsto, a rok dospeća hartija od vrednosti 15 godina.

Skupština je usvojila Izveštaj o upravljanju i raspolaganju javnom svojinom Autonomne Pokrajine Vojvodine, sa predlogom zaključaka. Doneta je Odluka o izmenama Odluke o izboru predsednika i članova odbora Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine, kao i Odluka o obrazovanju Odbora za nacionalnu ravnopravnost Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine. Na današnjoj sednici Skupština je donela i Pokrajinsku skupštinsku odluku o zaključivanju sporazuma Autonomne Pokrajine Vojvodine sa odgovarajućim teritorijalnim zajednicama drugih država.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.