Pokolj

Izvor: B92, 19.Feb.2024, 09:39

Pokolj

Na desetine ljudi ubijeno je u sukobima plemena koji su izbili u visoravnima Papue Nove Gvineje, piše Gardian.

Džordž Kakas, policijski zapovednik provincije Enga, rekao je da su muški članovi plemena započeli sukob insceniranjem napada, nakon čega je drugo pleme upalo u zasedu te je na njih otvorena vatra.

"Neka mrtva tela još uvek su u grmlju i susedna plemena bi tek trebalo da ih preuzmu", rekao je Kakas te dodao da je situacija još uvek napeta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Vlasti su najpre saopštile da su u zasedi ubijene najmanje 53 osobe, a kasnije je ta informacija ispravljena pa je rečeno da je ubijeno najmanje 26 muškaraca.

Ovaj masakr jedan je od novijih slučajeva eskalacije nasilja u toj zemlji. Sukobi između plemena nisu neuobičajeni u delovima Papue Nove Gvineje, preneo je Gardijan.

Prošle godine je u sukobima živote izgubilo 150 ljudi. "To su vrlo uznemirujuće vesti iz Papue Nove Gvineje", rekao je australijski premijer Anthoni Albanese jutros.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.