Pokloniću se i srpskim žrtvama!

Izvor: Vesti-online.com, 17.Apr.2010, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokloniću se i srpskim žrtvama!

Povodom prigovora Srba iz Bosne i Hercegovine (BIH) da se nije poklonio srpskim žrtvama, predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je danas "da će i za to doći vreme" i da u jednom danu nije mogao obići sve, dodajući da "svaku žrtvu treba oplakati".

On je u intervjuu za "Večernji list" naglasio da je njegova izjava u parlamentu Bosne i Hercegovine "daleko od potcenjivanja borbe za hrvatsku državnost u Hrvatskoj i borbe za slobodu hrvatskog naroda u BiH. To je upozorenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da u vođenju politike moramo imati drugačiju viziju, širu nego što je to bila, možda uslovljena ratom", komentarisao je Josipović tvrdnje da je govorom u parlamentu BiH doveo u pitanje obranu i Domovinski rat.

Josipović je kazao da je taj govor, sudeći prema tome kako je primljen u SAD i Evropskoj uniji (EU), "dodatno otvorio vrata i Hrvatskoj i Hrvatima u BiH".

Žestoke reakcije iz Banskih dvora predsednik je protumačio kao strah političara da otvore novu stranicu jer to biračko telo neće najbolje primiti.

"Mogu donekle razumeti reakciju političkih stranaka, pa možda i Vlade, koje se boje naglijeg zaokreta, ali po mom najdubljem uverenju, to je u najboljem interesu hrvatskog naroda. Pozivam Vladu da iskoristi ono dobro iz te izjave", rekao je Josipović dodajući kako su ljudi često zarobljenici istorije.

Josipović je rekao da je sa srpskim zvaničnicima počeo razgovore o tome da i oni obiđu mesta stradanja u Hrvatskoj. "Posebno u Hrvatskoj ima mesta koja moramo posetiti, a pre svega Vukovar. Ima i onih mesta koja i mi Hrvati treba da posetimo i da se poklonimo žrtvama druge strane", zaključio je predsednik Hrvatske.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Josipović: Pokloniću se i srpskim žrtvama

Izvor: Mondo, 17.Apr.2010

Povodom prigovora Srba iz Bosne i Hercegovine da se nije poklonio srpskim žrtvama, predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je danas "da će i za to doći vreme" i da u jednom danu nije mogao obići sve.

Nastavak na Mondo...

Josipović: Svaku žrtvu treba oplakati

Izvor: RTS, 17.Apr.2010

Hrvatski predsednik Ivo Josipović izjavio, povodom prigovora Srba iz BiH da se nije poklonio srpskim žrtvama, da će "i to doći na svoje" i da svaku žrtvu treba oplakati. ..Povodom prigovora Srba iz Bosne i Hercegovine da se nije poklonio srpskim žrtvama, hrvatski predsednik Ivo Josipović je rekao...

Nastavak na RTS...

Josipović: Svaku žrtvu treba oplakati

Izvor: Blic, 17.Apr.2010

Hrvatski predsednik Ivo Josipović izjavio je povodom prigovora Srba iz BiH kako se nije poklonio srpskim žrtvama da će "i to doći na svoje" i da "svaku žrtvu treba oplakati". Josipović žali zbog hrvatske politike koja je produbljivala razlike..Upitan da su mu Srbi u BiH zamerili što se uz Ahmiće...

Nastavak na Blic...

Josipović: Svaku žrtvu treba oplakati

Izvor: SrbijaNet.rs, 17.Apr.2010

Hrvatski predsednik Ivo Josipović izjavio je povodom prigovora Srba iz BiH kako se nije poklonio srpskim žrtvama da će "i to doći na svoje" i da "svaku žrtvu treba oplakati". Upitan da su mu Srbi u BiH zamerili što se uz Ahmiće

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.