Pokloni za trojke

Izvor: RTS, 24.Dec.2015, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokloni za trojke

Grad Pančevo od 2005. godine roditeljima koji imaju trojke isplaćuje hiljadu evra po detetu, a u narednih deset godina deca dobijaju i jednokratnu pomoć za Novu godinu od 10.000 dinara. Na ovaj način grad želi da poveća natalitet, jer se broj Pančevaca u poslenjih deset godina smanjio za tri i po hiljade.
Elena, Marko i Miloš obradovali su se novogodišnjim paketićima koje su dobili od grada,a roditelji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << će od dobijenog novca moći i da im kupe lepe poklone. Njihove želje nisu velike. Poverili su nam se da bi voleli da dobiju pribor za crtanje, kanarinca i nove igrice.

Roditeljima koji imaju trojke mnogo znači bilo kakva pomoć, jer šta god treba da kupe za decu uvek moraju da pomnože sa tri i zato bi im dobro došle i bilo kakve olakšice i prilikom kupovine udžbenika i odlaska na školske ekskurzije.
"Mnogo nam znači u tom momentu kad dobijemo novac, jer su nam troškovi zaista veliki i sve što dobijemo brzo i potrošimo kupujući deci poklone", kaže Dejan Živković.
Njegova supruga  Nataša zahvalna je na poklonu grada, ali očekuje još veću podršku.
"Značilo bi nam kada bi nam grad pomogao i prilikom kupovine školskog pribora i udžbenika ili kada bi smo imali bilo kakve olakšice prilikom slanja dece u sportske školice i klubove na trening, jer sve to košta", kaže Nataša Živković.
Na teritoriji grada Pančeva pet porodica imaju trojke i grad je za njih izdvojio 300 hiljada dinara. Na ovaj način lokalna samouprava želi da podstakne i druge roditelje da imaju što više dece, jer je natalitet u opadanju.
"Prema poslednjem popisu od 2011. godien u Pančevu u odnosu na 2002. godinu imamo oko 3.500 stanovnika manje u gradu i naseljenim mestima i zato želimo da olakšamo roditeljima i da ih ohrabrimo da imaju što više dece", kaže Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva.
Zajednička fotografija ispred gradskog sneška najlepša je novogodišnja čestitka, a želja svih je da se sledeće godine rode bar jedne trojke, jer ih u 2015. godini u Pančevu nije  bilo.    
rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.