Poklon  može, prijatelji  nismo... Šta dalje?  / VIDEO

Izvor: B92, 25.Jun.2017, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poklon " može, prijatelji " nismo... Šta dalje? / VIDEO

Odnosi u regionu – to je tema koja je pred političkim elitama na Balkanu, s proklamovanom težnjom da se stvari dovedu na normalan nivo.

Nakon ohrabrujućih reči između Aleksandra Vučića i Kolinde Grabar Kitarović, i ocene medija da je hrvatska predsednica ostavila najupečatljiviji utisak u Beogradu - analizirali smo srpskohrvatske odnose poslednjih nekoliko godina.

Da li predsednici Srbije i Hrvatske mogu napraviti korak napred posle turbulentnih odnosa? >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Čak 22 godine je bilo potrebno da odnosi Srbije i Hrvatske od stravičnog pogroma, proterivanja i ratovanja stignu do ceremonijalnih i, naoko, prijateljskih.

Tokom ceremonije povodom inauguracije srpskog predsednika, njegova hrvatska koleginica je prvoj dami Srbije uručila poklon, mimo protokola.

Nekoliko sati ranije – “realni tonovi“ sa obe strane...

Više o tome od Filipa Čukanovića:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.