Poklon SAD srpskoj policiji

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jan.2011, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poklon SAD srpskoj policiji

Predstavnik Američke agencije za smanjenje opasnosti po bezbednost Majkl Rouv i načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Predrag Marić potpisali su sertifikat o donaciji opreme za reagovanje u slučaju hemijskih, radioloških, bioloških i nuklearnih akcidenata.

Oprema vredi više od 365.000 američkih dolara, a deo donacije je bila i obuka korišćenja opreme koju su stručnjaci Međunarodnog programa za obuku Ministarstva odbrane SAD održali >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pod nazivom "Oružnje za masovno uništenje-operativni postupci na mestu zločina".

Obuka je održana od 17. do 28. januara, u Kriminalističko-policijskoj akademiji u Zemunu.

Povodom završetka obuke ambasadorka SAD u Beogradu Meri Vorlik danas je polaznicima kursa uručila sertifikate.

Marić je rekao da su tokom dvonedeljnog kursa pripadnici MUP obučeni za sprovođenje procedura u slučaju eksplozija - terorističkih napada sa oružjem za masovno uništenje, za korišćenje opreme i identifikaciju opasnosti.

Direktor Policije Milorad Veljović je ocenio da je u sprovođenju reforme poilicije odabran pravi i pouzdan partnera.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.