Pojavu IS je ignorisala međunarodna zajednica

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Jan.2016, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojavu IS je ignorisala međunarodna zajednica

Otvorena pojava idelogije Islamske države (IS) pred vratima Dečana dokaz je da je IS dugo tu, ali da ju je ignorisala bas međunarodna zajednica koja vlada na KiM, kako ne bi morala da objašnjava zašto priznaje zemlju u kojoj se pred očima njihovih vojnika i policajaca razvija terorizam, izjavio je danas minsitar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

"Islamska država je na Kosovu i Metohiji i neće samo tu da ostane. Što pre Evropa i svet >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << to priznaju, pre ćemo moći da se nadamo da će zlo IS biti zaustavljeni", rekao je Vulin Tanjugu i naglasio da se svaki nekažnjeni zločin ponovi.

Podsetio je da je manastir Visoki Dečani od 1999. na meti terora i da su to "nekada zvanične vlasti opštine Dečani", "nekada dogovoreni protesti opozicije", a nekada naoružani teroristi.

Naglasio je da za pogrom 17. marta niko nije odgovarao, da za 1.009 ubijenih Srba od dolaska međunarodne zajednice na KiM niko nije odgovarao, kao ni za ponovljeno nasilje u Goraždevcu, ni za svakodnevne napade na Srbe povratnike na KiM.

"Ali, zlo ne poznaje granice i nekažnjeno zlo prema Srbima na KiM ne ostaje samo na KiM. Ono se pojavi na ulicama Pariza ili Njujorka, Londona", rekao je Vulin i dodao da ipak ono što izdvaja napad na Dečane od ranijih jeste pojava otvorene verske mrznje.

Prema njegovim rečima, do sada je to uglavnom bila mrznja prema Srbima kao naciji ili Gorancima zbog njihove podrske Srbiji, iako, navodi, sa Albancima dele religiju.

Kako je ranije Tanjugu rekao iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić, ispred glavne kapije tog manastira uhapšena su četvorica naoružanih islamista i istraga je u toku.

Otac Sava je dodao da je u zajedničkoj akciji kosovske policije i Kfora, nakon legitimisanja i pretresa vozila, otkriveno da su uhapšeni posedovali "kalašnjikov" sa tri okvira municije i pištolj, a u vozilu je nađena i literatura islamističke sadržine.

Dvojica od četvorice uhapšenih imali su bradu i obrijanu kosu, kao i pantalone sa kratkim nogavicama, što je karakteristično za vehabije, naveo je iguman Sava.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"ID je na KiM, međunarodna zajednica je ignoriše"

Izvor: B92, 31.Jan.2016

Pirot -- Otvorena pojava idelogije Islamske države pred vratima Dečana dokaz je da je ID dugo tu, ali da ju je ignorisala baš međunarodna zajednica koja vlada na KiM...To je učinjeno kako ne bi morala da objašnjava zašto priznaje zemlju u kojoj se pred očima njihovih vojnika i policajaca razvija...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.