Pojavilo se čudovište koje jede bele ajkule!

Izvor: Vesti-online.com, 07.Jun.2014, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojavilo se čudovište koje jede bele ajkule!

Uređaj za praćenje velike bele ajkule, dugačke 2,7 metara, pronađen je na plaži. Naučnici koji su označili ovu ajkulu smatraju da ju je nešto veoma veliko – pojelo!

Foto: Ilustracija

 

Kako kažu australijski naučnici, ajkula je bila zdrava i označena u programu praćenja ovih riba. Prema podacima sa uređaja nešto veoma veliko je odvuklo ajkulu u dubinu od 1.900 metara gde je boravilo mnogo dana. Takođe zabeležen je nagli porast temperature.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
 

Uređaj je zabeležio kretanje, sve dok jednog dana nije isplavo na obalu okeana. Istraživači veruju da ovi podaci ukazuju na velikog supergrabljivca koji može da – proguta belu ajkulu. Oni smatraju da je u pitanju kolosalna bela ajkula kanibal duža više od pet metara.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.