Izvor: Blic, 26.Jun.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojas za spasavanje sa "Titanika" prodat za 68.500 dolara

Jedan pojas za spasavanje sa "Titanika" prodat je 68.500 dolara (44.000 evra) na aukciji održanoj kod Kristija u Njujorku, javljaju agencije.

Pojas u vidu prsluka napunjen plutom u savršeno je očuvanom stanju. Ne zna se tačno kako je pronađen. Jedni smatraju da je pronađen na jednoj plaži Nove Škotske posle potonuća broda, dok drugi pretpostavljaju da ga je neko uzeo sa jednog od spasilačkih čamaca.

"Titanik" je potonuo u aprilu 1912. godine nakon što je udario >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u santu leda tokom svog prvog putovanja od Sautemptona u Velikoj Britaniji i Njujorka u Americi. U brodolomu je stradalo oko 1.500 putnika. Stučnjaci aukcijske kuće Kristi pojas su procenili na 60.000 do 80.000 dolara. Prošle godine, jedan drugi pojas za spasavanje sa "Titanika" prodat je u Londonu za 119.000 dolara. Stručnjaci za pomorsku istoriju smatraju da je sačuvano samo šest pojaseva za spasavanje sa čuvenog broda.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Prodat pojas za spasavanje sa Titanika

Izvor: Mondo, 26.Jun.2008

Pojas sa (ne)slavnog broda prodat je za 68.000 dolara na aukciji u njujorškoj kući Kristiz.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.