Pojačava se teror Prištine nad Srbima na KiM, pogotovu prema deci

Izvor: B92, 09.Apr.2023, 10:14

"Pojačava se teror Prištine nad Srbima na KiM, pogotovu prema deci"

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Drecun izjavio je da se pojačava teror pripadnika spec. parapolicijskih jedinica Prištine nad Srbima, pogotovo nad decom.

"Teror je usmeren prvenstveno prema Srbima na severu KiM, ali se sve više usmerava prema deci, što je zabrinjavajuće" rekao je Drecun na TV Prva.

Objasnio je da Priština odbijanjem da formira Zajednicu srpskih opština onako kako je dogovoreno Briselskim sporazumom, takođe i formiranjem tzv. vojske koja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se obučava u NATO zemljama, želi da izvrši militarizaciju severa KiM.

"Priština namerava da izvrši kompletnu militarizaciju severa KiM, odnosno da zauzme sever, ne samo sa specijalnim parapolicijskim jedinicama već i sa tzv. vojskom i to je nešto što stvara potencijal da imamo najozbiljniiju krizu do sada na severu, jer je srpski narod poručio da to više neće trpeti" istakao je Drecun.

On je rekao da će glavna tema sastanka sa Srbima sa KiM, za koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će biti održan pred Vaskrs, biti kako da Srbija pomogne narodu na KiM da opstane, teror koji se sprovodi nad srpskim narodom i kakav odgovor će Srbi da pruže zajedno sa Beogradom.

"Sastanak koji će biti održan u Raški je bitan da se pokaže jedinstvo između Beograda i izabranih političkih predstavnika srpskog naroda na KiM, da se donesu odgovarajući zaključci koji će se primeniti" rekao je Drecun.

Ocenio je da je moguće da se teror nad Srbima intezivira pred izbore koje je Priština zakazala na severu KiM ili pred predstojeće praznike, jer se Priština ponaša nepredvidivo.

Drecun je dodao da Beograd želi da stabilizuje situaciju koju Priština uporno destabilizuje i koristi svaku situaciju da maltretira srpski narod, ali je istakao da će jednom "taj balon", kako je rekao, "da pukne", jer srpski narod na KiM ne želi više da trpi teror.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.