Pojačane mere bezbednosti u Amsterdamu

Izvor: B92, 31.Avg.2017, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojačane mere bezbednosti u Amsterdamu

U Amsterdamu su, nakon terorističkih napada u Barseloni pre dve sedmice, pojačane mere bezbednosti.

Gradonačelnik Amsterdama Eberharf fan der Laan preporučio je da se, koliko je to moguče, i što više smanje redovi turista ispred najvećih gradskih trustičkih atrakcija, prenosi AFP.

Prema rečima prvog čoveka Amsterdama, on i policija razgovarali su sa predstavnicima najvećih turističkih znamenitosti o mogučnosti da budu meta terorističkih pretnji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
U Holandiji do sada nije bilo terorističkih napada, ali holandska obavestajna služba i služba za bezbednost, pomno prati događaje u susedstvu.

Glavni grad Holandije svake godine poseti više od 17 miliona turista, te su vlasti odlučile da uvedu dodatne sigurnosne mere koje uključuju pojačanu bezbednost mesta na kojima se posetioci najviše okupljaju, kao i simulacije napada prilikom kojih bi se videla spremnost policije i hitne pomoči.

Gradske vlasti u Amsterdamu su se odlučile na ovaj potez samo dan nakon što su posebne mere uvedene i u Roterdamu, gde je prošle sedmice uhapšena osumnjičena osoba koju terete za planiranje terorističkog napada na koncertu u tom gradu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.