Pojačana kontrola saobraćaja do 2. maja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Apr.2010, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojačana kontrola saobraćaja do 2. maja

BEOGRAD - Saobraćajna policija će do 2. maja, radi povećanja bezbednosti na srpskim drumovima, pojačano kontrolisati poštovanje ograničenja brzine kretanja vozila, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Podseća se da su novim Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima, za prekoračenja dozvoljene brzine kretanja predviđene rigorozne kazne.

Kazne su od najmanje 3.000 dinara za prekoračenja brzine do 10 km/h u naselju, do onih najdrastičnijih, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << što su prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozila na putu van naselja brzinom koja je preko 80 km/h veća od dozvoljene.

Ukoliko su u zoni zoni "škole" vozilo kreće brzinom koja je preko 60 km/h veća od dozvoljene, predviđena je kazna zatvora od najmanje 15 dana i 14 kaznenih poena, podseća se u saopštenju.

Istovremeno, ova akcija će se sprovoditi u svim zemljama članicama Evropske unije, u organizaciji mreže evropskih saobraćajnih policija, navodi MUP Srbije.

Najveći uzročnik saobraćajnih nezgoda na putevima Evrope i Srbije, predstavlja nedozvoljena ili neprilagođena brzina kretanja vozila.

Usled nedozvoljene ili neprilagođene brzine kretanja vozila, na putevima u Srbiji tokom 2009, dogodilo se ukupno 21.326 saobraćajnih nezgoda, što je više od jedne trećine ukupnog broja udesa.

Povređeno je 8.562 osobe, dok je 427 osoba poginulo, što predstavlja više od polovine poginulih u saobraćajnim nezgodama u 2009. godini, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.