Pojačan saobraćaj

Izvor: RTS, 08.Maj.2010, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojačan saobraćaj

Na izlazima iz većih gradskih sredina saobraćaj je pojačan i obavlja se po suvim mestimično vlažnim kolovozima. Putnička vozila se na graničnim prelazima zadržavaju oko 30 minuta.

U Srbiji je saobraćaj umereneog intenziteta, nešto pojačan na izlazima iz većih gradskih sredina, i obavlja se pretežno po suvim do mestimično vlažnim kolovozima, saopštio je Automoto savez Srbije.

Vidljivost je dobra, osim na području Kraljeva, gde je smanjena zbog sumaglice. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Putnička vozila se na graničnim prelazima zadržavaju oko 30 minuta.

Učestali odroni registrovani su na Đerdapskoj magistrali - kod Dobre i u blizini Donjeg Milanovca, na Ibarskoj magistrali, kroz Ovčarsko-kablarsku, Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru, na magistralnim putevima M-24, deonica Kučevo-Majdanpek, kod Blagojevog kamena, M-2, deonica Kosovska Mitrovica-Ribariće-granica sa Crnom Gorom, i M-22/3, deonica Raška-Kosovska Mitrovica.

Vozačima se savetuje veoma oprezna vožnja na autoputu E-75, od Pečenjevca do Preševa, naročito kroz Grdeličku klisuru. Većih odrona ima i na magistralnom putu koji od Surdulice vodi ka Vlasini.

Na mostu preko Dunava kod Beške na autoputu E-75, deonica Beograd-Novi Sad, saobraćaj će biti obustavljen do utorka 11. maja u intervalima od 9 do 10 i od 13 do 14 časova, dok će u sredu 12. i četvrtak 13. maja biti obustavljen u intervalima od 9 do 10.30 i od 13 do 14 časa.

Alternativni pravci su od petlji Novi Sad-Zrenjanin i Kovilj ka Beogradu ili od petlje Beška ka NOvom SAdu. Takođe se mogu koristiti i stari magistralni put Beograd-Novi SAd, odnosno put Beograd-Novi Sad preko Rume i Iriga.

Od 4. do 9. maja, zbog razminiranja i čišćenja terena od kasetnih bombi i drugih neeksplodiranih sredstava, autoput E-75, deonica Beograd-Niš, biti povremeno zatvaran kod petlje "Paraćin 2".

Saobraćaj će na tom mestu tih dana od 6 do 13.15 povremeno biti obustavljan na po 30 minuta u oba smera. Vozilima će potom biti omogućen prolaz u intervalima od 15 minuta. Saobraćaj će biti slobodan svakog od tih dana posle 13.15. časa. 

Zbog postavljanja saobraćajne signalizacije na autoputu E-70, na deonici između petlje za obilaznicu preko Ostružnice i petlje za Aerodrom Nikola Tesla, za saobraćaj se zatvara kolovozna traka u dužini 1.100 metara iz pravca Šida ka Beogradu. Saobraćaj će se obavljati dvosmerno kolovoznom trakom iz pravca Beograda ka Šidu.

Na deonici autoputa kroz Beograd svake noći, od 22 do 5 sati, obavljaju se radovi na održavanju.

Na snazi je zabrana saobraćaja preko mosta "Gazela" u oba smera za teretna vozila ukupne težine veće od 3,5 tone. Ta vozila se usmeravaju na obilaznicu oko Beograda ili, ako idu za Banat, na novi put Obrenovac-Beograd, a zatim ulicama uz obale Save i Dunava, do Pančevačkog mosta.

Zbog klizišta je izmenjen saobraćaj na autoputu E-75, na deonici od Vrčina do Malog Požarevca, kod Begaljičkog brda.

Na autoputu E-75, deonica Beograd-Niš, na prevoju "Mečka", pre isključenja za Ražanj, kolovoz je sužen zbog klizišta.

Zbog radova na sanaciji vijadukta kod mesta Ražanj na autoputu E-75, deonica Beograd-Niš, potpuno je obustavljen saobraćaj, kompletnom kolovoznom stranom autoputa u zoni izvođenja radova u smeru ka Nišu.

Saobraćaj se obavlja dvosmerno kolovoznom stranom u smeru ka Beogradu. Predviđeno je da radovi traju do 15. jula.

Zbog radova na magistralnom putu M-5 od Paraćina do Zaječara na deonici kod mostova preko Valakonjske reke i preko Savinačke reke potpuno je obustavljen saobraćaj do 4. juna.

Na magistralnom putu M-22, deonica Beograd-Novi Sad-Subotica, zabranjen je saobraćaj kamiona nosivosti preko 12 tona, ova vozila se usmeravaju na autoput E-75, deonica Beograd-Subotica.

Na magistralnom putu M-3, deonica Srbobran-Bečej-Novi Bečej-Kikinda, u zoni priključka nove obilaznice oko Novog Bečeja, ismenjen je režim saobraćaja zbog radova koji će trajati do 1. oktobra.

Radi se na popravci nadvožnjaka na magistralnom putu M-7, deonica Novi Sad-Zrenjanin, do 15. maja. U toku su radovi na pešačkim stazama na mostu preko Tise, na magistralnom putu M-7, deonica Novi Sad-Zrenjanin.

Na magistralnom putu M-22, deonica Novi Sad-Srbobran, potpuno je obustavljen saobraćaj preko starog Sentandrejskog nadvožnjaka preko autoputa E-75, orijentaciono do 10. jula. Saobraćaj će biti usmeren na novi nadvožnjak preko autoputa E-75.

Na magistralnom putu M-22.2 (koji je deo takozvane zapadne varijante autoputa Beograd-Novi Sad i predstavlja spoj između postojećeg autoputa E-75, deonica Inđija-Beška, i magistralnog puta M-22, deonica Inđija-raskrsnica Beška-Maradik) zbog snimanja filma saobraćaj će biti potpuno obustavljen od petka, 7. maja u 15 do nedelje 9. maja u 22.

Zbog klizišta na delu magistralnog puta M-21, na obilaznici oko Valjeva, vozila se usmeravaju kroz Valjevo.

Na magistralnom putu M-5 Čačak-Požega-Užice, na deonici Uzići-Požega-Asanovac, kolovoz je i dalje oštećen, a u Uzićima, kod skretanja za Zlakusu, usporen zbog klizišta.

Zbog radova na raskrsnici magistralnog puta M-5 i regionalnog R-102, saobraćaj je preusmeren kroz Kruševac.

Zbog radova na mostu preko Zapadne Morave na magistralnom putu M-5, deonica Preljina-Kraljevo (na ulazu u Adrane), saobraćaj se obavlja naizmeničnim propuštanjem vozila.

Zbog radova na mostu preko Zapadne Morave, na ulazu u Kraljevo, na magistralnom putu M-23.1, deonica Kragujevac-Kraljevo preko Vitanovca, saobraćaj je potpuno obustavljen.

Radi se i na mostovima preko reke Crni Timok na magistralnom putu M-5, deonica Paraćin-Zaječar. Usled oštećenja mosta na magistralnom putu M-2, na 15. kilometru od Ribarića ka Rožaju, na delu kod Špiljana, saobraćaj se obavlja obilaznicom.

Na deonici magistralnog puta M-2 Rožaje-Kosovska Mitrovica, u zoni graničnog prelaza Mehov Krš, saobraćaj je izmenjen zbog radova.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.