Pojačan saobraćaj na graničnim prelazima sa Mađarskom

Izvor: RTS, 27.Jul.2017, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojačan saobraćaj na graničnim prelazima sa Mađarskom

Zbog novog priliva vozila iz zapadnoevropskih zemalja, ali i onih koji se vraćaju sa odmora, pojačan saobraćaj na graničnim prelazima sa Mađarskom. Na Batrovcima čekanje oko 90 minuta.
Na graničnom prelazu Reske, na izlazu iz Mađarske, putnička vozila čekaju dva do tri sata da bi stigla do graničnog prelaza Horgoš, a kolona automobila je duga oko dva kilometra.

Na ulazu u Srbiju, na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Horgošu, policijska i carinska kontrola obavlja se u pet ulaznih traka, pa se putnička vozila se zadržavaju tek desetak minuta.
Na izlazu iz zemlje, na Horgošu, putnici čekaju dvadesetak minuta, dok je međuprostor do mađarske granice popunjen automobilima, pa se vozila zadržavaju oko 90 minuta da bi stigli do prelaza Reske.
Beleži se i pojačan saobraćaj na graničnom prelazu Hercegsanto - Bački Breg, pa se u oba pravca čeka oko pola sata na prelazak granice.
Na integrisanim mađarsko-srpskim graničnim prelazima Reske-Horgoš 2 i Aašothalom-Bački Vinogradi koji rade od 7 do 19 časova, na ulazu u Srbiju Čeka se oko sat vremena.
Na graničnom prelazu Tompa - Kelebija nema dužih zadržavanja. 
Prema poslednjim podacima Uprave granične policije Srbije zadržavanja na graničnim prelazima je promenljivo. Trenutno je pojačan saobraćaj na ulazu u Srbiju iz pravca Hrvatske na Batrovcima, gde je zadržavanje na našem prelazu za putnička vozila oko 90 minuta. Na ostalim prelazima nema dužih zadržavanja. 
Najopterećeniji je koridor 10 u smeru ka Bugarskoj i Makedoniji, kao i autoput E-70 iz pravca Hrvatske i E-75 pravca Mađarske, pa su zbog većeg priliva vozila moguća i nešto duža zadržavanja na pojedinim naplatnim rampama i graničnim prelazima, navodi se u saopštenju AMSS.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.