Pojačan saobraćaj, kolone na Batrovcima

Izvor: RTS, 27.Avg.2016, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojačan saobraćaj, kolone na Batrovcima

Poslednji vikend u avgustu donosi pojačan saobraćaj na svim putevima, kao i na prilazima većim gradskim sredinama, saopštio je AMSS. Čekanje na granici i do dva sata.
Saobraćaj se trenutno obavlja bez zastoja i posebnih prekida uz povoljne vremenske prilike koje doprinose nesmetanom obavljanju saobraćaja.

Na naplatnoj rampi Bubanj potok vreme zadržavanja za naplatu putarine je oko 15 do >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 20 minuta, sa tendencijom porasta tokom dana. Na ostalim naplatnim rampama zadržavanja su od pet do 10 minuta, navodi AMSS.
Na graničnim prelazima pojačan je intenzitet saobraćaja. Na graničnom prelazu Batrovci prema Hrvatskoj na izlazu iz zemlje formirane su kolone, a zadržavanja su oko dva sata. Na prelazu Šid čeka se oko 80 minuta.
Na Horgošu se trenutno čeka oko sat vremena na izlazu iz Srbije. Ka Hrvatskoj se sugeriše korišćenje graničnih prelaza Sot, Bačka Palanka, ili Bogojevo, a sa Mađarskom, Kelebija ili Bački Breg dok su prelazi Bački Vinogradi, Đala, Bajmok i Horgoš Dva otvoreni od 7-19 časova.
Na graničnim prelazima sa Crnom Gorom trenutno nema dužih zadržavanja od petnaestak minuta.
Konstantno jak priliv vozila je i na prelazu Gradina sa Bugarskom. Reporteri RTS-a javljaju da se na ulazu u Srbiju čeka od 30 do 40 minuta, dok na izlazu nema zadržavanja.
Na prelazu Preševo sa Makedonijom na ulazu se čeka oko 60 minuta.
Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i vrlo često promenjivo, posebno u turističkoj sezoni u kojoj se nalazimo.
Od juče se na deonici Brajkovac-Belanovica-Rudnik, kod mesta Varnice, izvode radovi na sanaciji klizišta Varnice 3. Tokom izvođenja radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem, a planirani rok izvođenja radova je 25 radnih dana, ukoliko to vremenski uslovi dozvole.
U nedelju 28. avgusta od 18 časova pa do ponedeljka u 06.00 sati doći će do izmene u saobraćaju na nadvožnjaku preko pruge i puta na delu puta Užice-Požega, Ariljska petlja, usled radova na ugradnji druge polovine dilatacije na nadvožnjaku.
Za vreme izvođenja radova, saobraćaj će se na nadvožnjaku odvijati jednom trakom, uz naizmenično propuštanje vozila.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pojačan saobraćaj uz manja čekanja na rampama i prelazima

Izvor: RTS, 28.Avg.2016, 08:24

I danas nas očekuje pojačan intenzitet saobraćaja na svim putevima uz čekanja od najmanje 10-ak minuta na naplatnim stanicama i od 15-ak minuta do dva sata na graničnim prelazima naše zemlje. . Sa povremeno usporenom...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.