Pojačan saobraćaj, duža zadržavanja na graničnim prelazima

Izvor: RTS, 06.Avg.2016, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojačan saobraćaj, duža zadržavanja na graničnim prelazima

Saobraćaj u Srbiji je pojačan, najopterećeniji je koridor 10 u smeru ka Bugarskoj i Makedoniji, a slično je u suprotnom pravcu ka Hrvatskoj i Mađarskoj, pa se zbog većeg priliva vozila stvaraju kolone i nešto duža zadržavanja na pojedinim naplatnim rampama i graničnim prelazima, saopštio je Auto-moto savez Srbije.
Na Naplatnoj rampi Bubanj Potok zadržavanja su oko 15 minuta, a na naplatnoj rampi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Stara Pazova, Sirig i Doljevc, zadržavanja su oko 10 minuta, pa AMSS vozačima savetuje da imaju više strpljenja i tolerancije za volanom, posebno na deonicama gde je zbog radova saobraćaj usporen.
Prema podacima Uprave granične Policije, na izlazu iz naše zemlje ka Hrvatskoj na Graničnom prelazu „Batrovci" gde su zadržavanja na putničkim terminalima oko 90 minuta, koliko se čeka i u suprotnom pravcu.
Na Graničnom prelazu Šid zadržavanja su na ulazu u Srbiju oko 60, a na izlazu oko 30 minuta. Na graničnom prelazu sa Mađarskom se na Horgošu na ulazu čeka oko oko sat vremena.
Pojačan je saobraćaj i na ulazu u Srbiju iz pravca Makedonije na Graničnom prelazu Preševo a zadržavanja su oko 40 min.
Na ostalim graničnim prelazima pojačan je saobraćaj, a zadržavanja su do 30 minuta.
Prema informacijama JP "Putevi Srbije" na deonicama na kojima su započeti radovi, način saobraćaja je izmenjen i usporen, pa je savet vozačima da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i da brzinu kretanja vozila prilagode datim uslovima na putu.
Danas uveče, tokom noći i u nedelju ujutru očekuju se obilne padavine, uglavnom u zapadnim, centralnim i južnim krajevima Srbije, a moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom i olujnim vetrom. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.