Izvor: Politika, 11.Dec.2014, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pohvale i košulja – dar beogradskoj publici

Jedan od najznačajnijih britanskih muzičara Stiven Patrik Morisi nastupio je drugi put u Srbiji, a premijerno u Beogradu. Nekadašnji frontmen mančesterskog benda „Smits” gotovo da je ispunio „Belekspocentar”. Kontroverzni umetnik britkog jezika i veliki kritičar britanske monarhije koncert je počeo „ratoborno” – uz „fotografiju” na video-bimu kraljice Elizabete Druge, kako pokazuje dva srednja prsta, zapevao je „The Queen is Dead”. Izvođenje pesme nekadašnjeg benda „Smits” >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << još malo je „začinio” prizorom princa Vilijama i njegove supruge Kejt, uz natpis „Ujedinjeni kraljevski tupani”...

„Dobro veče”, bile su njegove prve reči upućene publici. Za razliku od nekih koncerata na aktuelnoj turneji, koje je prekidao zbog nedoličnog ponašanja „obožavalaca”, imao je samo reči hvale za ovdašnju publiku, koja ga je gotovo idolopoklonički pratila. „Hvala što ste me primili, jer uveravam vas da je malo takvih kao vi...”

Iako je većinu koncerta posvetio pesmama sa novog albuma „World Peace Is None of Your Bussiness”, što je malo „spustilo” atmosferu, „čovek bezimeni, bez kuće, korena, lutalica”, kako je sebe predstavio, nije zaboravio neke od numera koje su obeležile njegovu solo karijeru, poput „Trouble Loves Me” ili „I’m Throwing my Arms”.

Pesme „Smitsa” su, ipak, naišle na najtopliji prijem, a izvođenje „Meat Is Murder”, kao velikog borca za prava životinja, pratile su uznemirujuće slike iz klanica. Koncert, za neke prekratak, okončao je himnom „Everyday is like Sunday”, pocepavši košulju i bacivši je u publiku uz poruku: „Volim vas!”

J. K.

objavljeno: 11.12.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.