Poharano još jedno carinsko skladište u Nišu

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Nov.2018, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poharano još jedno carinsko skladište u Nišu

Nastavljajući kontrolu javnih carinskih skladišta u Nišu carinici su otkrili još jedno u kojem nedostaje 350 flaša različitih stranih alkoholnih pića i 25 kilograma tableta "pantenol".

Reč je o alkoholnim pićima "Vodka Romanoff", "Ouzo Philippos", "Teqila Mendosa" i 25 kilograma tableta "pantenol" koji su pušteni u slobodan promet pre okončanja carinskog postupka i naplate uvoznih dažbina.

Ovo je za poslednjih nedelju dana treće skladište u Nišu u kome >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su otkrivene nepravilnosti.

Zahvaljujući razmeni informacija sa Poreskom upravom prethodno je otkriveno izuzimanje više od 30 tona robe ispod carinskog nadzora u dva skladišta u tom gradu.

U svim otkrivenim slučajevima, odgovorna lica, držaoci skladišta će najpre morati da izmire sve obaveze prema državi i plate uvozne dažbine (carinu, PDV i akcize) na robu koja nedostaje na stanju, a potom će pred nadležnim sudom odgovarati i zbog zloupotrebe robe pre okončanja carinskog postupka i nepropisnog vođenja evidencije.

Bez obzira na to što se prostor gde se roba smešta naziva "javno carinsko skladište'', njime ne upravlja carinska služba, niti u njima carinici obezbeđuju robu, već su zaduženi za njihove redovne i vanredne kontrole sve dok se carinski postupak nad robom ne okonča.

Držaoci skladišta u obavezi su da prilikom njihovog otvaranja polože bankarsku garanciju koja omogućava da se dažbine naplate ukoliko se sa robom nešto desi pre okončanja postupka.

Pratite nas i na instagramu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Iz carinskog skladišta u Nišu nestalo 350 flaša pića i 25 kg tableta

Izvor: JužneVesti.com, 07.Nov.2018

Carinici su juče otkrili da je iz još jednog skladišta u Niša "isparila" neocarenjena roba i to 350 flaša alkoholnih pića i 25 kg tableta "pantenol", kažu u Upravi carina, a odgovorna lica moraće da plate sve obaveze prema državi i da odgovaraju pred nadležnim sudom. U poslednjih nedelju dana,...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.