Pogoršava se stanje srpskom pacijentu iz Hrvatske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Sep.2009, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogoršava se stanje srpskom pacijentu iz Hrvatske

ZAGREB - Srbinu iz Vrhovina Bošku Radiću kome pre 15 dana lekar Esad Mujkanović iz Doma zdravlja Otočac nije želeo da pruži adekvatnu lekarsku pomoć i pošalje ga u bolnicu u Ogulinu, nakon što je prošle sedmice izgubio vid na jednom oku, zdravstveno stanje i dalje se pogoršava.

Radić je 6. septembra sa simptomima moždanog udara primljen na hitnu medicinsku pomoć u Domu zdravlja Otočac, gde mu je Mujkanović dao infuziju i zadržao u stacionaru.

Na zahtev >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << načelnika opštine Vrhovine Milorada Delića i zamenika Miroslava Mašića da se Radić preveze u bolnicu u Ogulin ili Gospić, Mujkanović ih je vređao nazivajući njih i stanovnike ove srpske opštine u Lici četnicima i gamadi.

Protiv Mujkanovića je podnesena prekršajna prijava zbog narušavanja javnog reda i mira.

Radić je krajem prošle sedmice trebalo da bude pušten na kućni oporavak iz bolnice u Rijeci gde je prebačen iz bolnice u Ogulinu, ali su lekari odlučili da još nekoliko dana ostane na dodatnim pretragama, piše "Slobodna Dalmacija".

Ustanovljeno je da je 71-godišnjem Radiću zdravlje ozbiljno narušeno i da je oslepeo na jedno oko i izgubio centar za ravnotežu, ali nije službeno potvrđeno da li je to posledica moždanog udara ili neke druge bolesti.

Radić je danas u Rijeci podvrgnut novim pretragama kako bi se ustanovila tačna dijagnoza zdravstvenog stanja.

Radićeva porodica smatra da se postavljanjem i povlačenjem dijagnoza pokušava zaštititi optuženi Mujkanović jer je Radićevom sinu Slobodanu lekar u Ogulinu prošli ponedeljak rekao da mu je otac doživeo moždani udar, da bi mu drugi dan rekao da nije, pa Slobodan sumnja da se sve radi kako bi se zaštitio lekar.

U opštini Vrhovine je posle događaja s Radićem, pokrenuta peticija protiv Mujkanovića, pa je do sada prikupljeno više od 300 potpisa ljudi koji ne žele da ih Mujkanović leči.

Mediji su objavili i priče o više od 20 slučajeva pacijenata kojima Mujkanović nije pomogao.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.