Pogođeni su, oluja kategorije pet VIDEO

Izvor: B92, 14.Apr.2023, 15:10

Pogođeni su, oluja kategorije pet VIDEO

Tropski ciklon Ilsa pogodio je severozapadnu obalu Australije kao oluja kategorije pet, postavljajući nove rekorde u brzini vetra.

Ciklon je u velikoj meri poštedeo naseljene regione, saopštile su danas vlasti te zemlje.

Ciklon Ilsa stigao je do kopna rano jutros, najvišeg intenziteta na skali od 1 do 5, a zatim se preselio u unutrašnjost tako da su ekipe hitne pomoći pozvale nekoliko udaljenih zajednica duž olujnog puta da potraže sklonište i ostanu u zatvorenom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prostoru, preneo je Rojters.

Ilsa je postavila novi australijski desetominutni kontinuirani rekord brzine vetra od 218 kilometara na sat na ostrvu Bedout, oko 40 kilometara od obale, čime je prevaziđen prethodni rekord ciklona Džordž od 194 kilometara na istoj lokaciji 2007. godine, saopštio je Meteorološki zavod.

Tokom noći Ilsa bi trebalo da oslabi i preseli se u južne delove Severne teritorije.

U pojedinim oblastima predviđaju se obilne padavine koje bi mogle da izazovu bujične poplave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.