Pogođena bolnica u Jemenu, poginulo četvoro dece

Izvor: B92, 26.Mar.2019, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogođena bolnica u Jemenu, poginulo četvoro dece

Ujedinjene nacije -- Humanitarna organizacija "Sejv d čildren" saopštila je da je bolnica u Jemenu pogođena u vazdušnom udaru i da je poginulo sedam osoba, od kojih četvoro dece.

"Sejv d čildren" (Save the children) je naveo da je osam ljudi ranjeno i da se dve odrasle osobe vode kao nestale.

Raketa je pogodila benzinsku stanicu blizu ulaza u seosku bolnicu Ritaf, oko 100 kilometara od grada Saade, navela je organizacija.

U trenutku udara bolnica je bila otvorena oko pola sata i mnogi pacijenti i osoblje su dolazili u nju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Jemen: Poginulo sedmoro u napadu na bolnicu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Mar.2019, 09:48

U raketnom udaru na bolnicu u ruralnom području na severozapadu Jemena ubijeno je sedam osoba, uključujući četvoro dece, saopštila je međunarodna humanitarna organizacija Save the Children...Ta organizacija, koja pomaže bolnicu, navela je da je raketa ispaljena na benzinsku stanicu nedaleko od...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.