
Izvor: Blic, 07.Apr.2012, 18:05 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Pogledajte kineski top za kokice
Ako mislite da se kokice najbrže mogu spremiti u mikrotalasnoj, varate se. Kinezi su smislili svojevrsni top u kome se kukuruz u deliću sekunde pretvara u ukusne grickalice.
Ulični prodavci u Šangaju došli su do zanimljive ideje za brzo pravljenje kokica. U pitanju je gvozdeni top u kome se zrnca kukuruza "kokaju" za tren oka.
Prodavac sipa kukuruz u kanister koji je čvrsto zatvoren a zatim ga nekoliko sekundi okreće iznad vatre, kao na ražnju. Kada se kanister >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zagreje, prodavac ga skida i prebacuje u gvozdenu kutiju.
Tada dolazi do male eksplozije (uz mnogo dima) i u deliću sekunde sva zrnca se istovremeno pretvaraju u kokice. Zadovoljna mušterija otvara drugi kraj gvozdene kutije i zahvata onoliko kokica koliko želi.
Pogledajte video:
Pogledajte unapređenu verziju topa sa crevom:
Pogledajte kineski top za kokice
Izvor: medio.rs, 07.Apr.2012
Ako mislite da se kokice najbrže mogu spremiti u mikrotalasnoj, varate se. Kinezi su smislili svojevrsni top u kome se kukuruz u deliću sekunde pretvara u ukusne grickalice.