Pogledajte kako nastaje Putinova limuzina (VIDEO)

Izvor: Mondo, 25.Jan.2019, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte kako nastaje Putinova limuzina (VIDEO)

Svi modeli iz linije Aurus su prvi ruski automobili sa isključivo hibridnim pogonom.

Od kada se prvi put pojavila na inauguraciji Vladimira Putina u maja prošle godine, limuzina "aurus senat" ne prestaje da privlači pažnju javnosti.

Ova predsednička limuzina, koja je ocenjanja boljom od američke "zveri", bila je nedavno i gost Beograda, kada je predsednik Rusije bio u poseti Srbiji.

"Putinomobil" u Beogradu

Ubrzo nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << toga, rusko Ministarstvo industrije i trgovine objavilo je snimak "Kako nastaje AURUS":



Izvor: YouTube/Минпромторг России

Nakon pet godina razvoja, linija "aurus" je stvorena ne samo za ovakve posebne limuzine, već ima mogućnost masovne proizvodnje pouzdanih automobila.

U saopštenju se navodi da je ovaj projekat uključio mnoge vidove ruske industrije kako bi se stvorio brend koji može da parira globalnim igračima, poput Mercedesa, Bentlija, Linkolna i drugih.

Sama platforma, na kojoj je napravljen "aurus senat", je modularna i omogućava brzu i laku promenu međuosovinskog rastojanja, dužinu, tip motora, pa čak i tipa vozila.

Tokom realizacije projekta razvijena je i linija snažnih V8 i V12 motora, koji rade zajedno sa električnim pogonom. Svi automobili ove linije, prvi put u istoriji ruske automobilske industrije, su hibridni.

Tvin turbo V8 motor, koji je nalazi u predsedničkoj limuzini, ima zapreminu od 4,4 litra i razvija, zajedno za elektromotorom, 600 konjskih snaga. Ovaj model ima oklop debljine 15 milimetara, kao i posebno izrađenu šasiju kako bi izdržala, ne samo masu ojačane karoserije, već i eksploziju nagazne mine.

Težina limuzinu iznosi 6,5 tona.

Pored Putina, automobile iz serije Aurus trenutno koristi i ruski premijer Dmitrij Medvedev.

U toku je rad na masovnoj proizvodnji mašina, koji će se proizvoditi u pogonima ruske automobilske kompanije "Solers", a godišnja proizvodnja iznosiće oko 5.000 ekskluzivnih automobila marke Aurus.

Osim limuzine "senat", za sada je pokazan i miniven "arsenal", a ove godine se očekuje premijera SUV modela pod imenom "komendant".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.