Pogledajte dete staro 6.500 godina

Izvor: Vesti-online.com, 02.Jul.2010, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte dete staro 6.500 godina

Izložba "Mumije sveta“ koja prikazuje 45 mumija i 95 artefakata iz 15 muzeja širom sveta otvorena je u kalifornijskom Centru za nauku, a ogroman broj posetilaca se dolazi da bi, između ostalog, videli i mumificirano dete staro 6.500 godina.

Među mumijama koje su privukle najveću pažnju posetilacac svakako je "dete iz Perua“, mumija stara više od 6.500 godina. Kada je preminulo dete je imalo tek 10 meseci, srčanu manu i problem s rastom. Posle upale pluća beba je umrla, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nakon čega je umotana u tkaninu.

Mumificirano telo tog deteta vlasništvo je nemačkog muzeja Lipiš Landes u Detmondu, zbog čega je munija nazvana "Detmond dete“.

Mumificirana tela aristokrate iz 17. veka, Barona von Holz i egipatske žene koja drži ruke preko grudi, takođe su među eksponatima. Osim tela ljudi, izložba prikazuje i mumifirana tela psa, guštera, ribe, pacova, hijene, mačke, veverice i majmuna.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.