Pogledajte: Voditeljka kritikovala autora knjige o Isusu Hristu jer je musliman

Izvor: Blic, 29.Jul.2013, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte: Voditeljka kritikovala autora knjige o Isusu Hristu jer je musliman

Voditeljka "Foks njuza" Loren Grin nije bila svesna u šta se upušta kada je svog gosta, učenjaka Ezru Aslana, pitala kako on kao musliman može da napiše knjigu o Isusu Hristu. Autor knjige "Zealot: Život Isusa iz Nazareta" je svojim argumentima osramotio reporterku koja očigledno nije ni stigla do druge stranice njegove nove knjige, ali je našla za shodno da mu prigovara što je muslimanske veroispovesti. Foks Njuz neobavešteno krenuo u optužbe

- Vi ste musliman, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ste onda napisali knjigu o osnivaču hrišćanstva? - pitala je neobaveštena reporterka Rezu Aslana, profesora na Kalifornijskom univerzitetu, koji joj je mirno odgovorio:

- Pa, da razjasnimo, ja sam učenjak religije sa četiri diplome među kojima su one za proučavanje Novog zaveta i biblijskog grčkog jezika. Poreklo hrišćanstva proučavam već dvadeset godina, a pored toga sam i musliman.

Voditeljka je bez obzira na ovaj odgovor nastavila sa pitanjem o Aslanovom poreklu i uporno njegovu veroispovest dovodila u vezu sa temom nove knjige.

- Ja nisam tek neki musliman, ja imam diplomu iz istorije religije. To je moj posao. Ja sam profesor religije, samim tim i Novog zaveta. Ja pišem o judeizmu, hinduizmu, hrišćanstvu i islamu - rekao je on.

Nakon što je Grinova primetila kako, uprkos velikom uspehu knjige "Zealot: Život Isusa iz Nazareta", nigde nije rečeno da je njen autor musliman, doktor Aslan je zaključio da reporterka nije ni otvorila njegovo delo u kome, na drugoj stranici, u okviru biografije autora jasno piše kojoj veroispovesti pripada.

VIDEO>Sraman intervju "Foks njuza":

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pogledajte: Voditeljka kritikovala autora knjige o Isusu Hristu jer je musliman

Izvor: Dzungla.org, 29.Jul.2013

Voditeljka „Foks njuza“ Loren Grin nije bila svesna u šta se upušta kada je svog gosta, učenjaka Ezru Aslana, pitala kako on kao musliman može da napiše knjigu o Isusu Hristu. Autor knjige „Zealot: Život Isusa iz Nazareta“ je svojim argumentima osramotio reporterku koja očigledno nije...

Nastavak na Dzungla.org...

VIDEO: Sociolog izblamirao konzervativnu voditeljku

Izvor: Radio 021, 29.Jul.2013

Voditeljka konzervativne medijske korporacije "Foks njuz" Loren Grin, intervju sa sociologom religije Rizom Alsanom svela je na pitanje "zašto je jedan musliman napisao knjigu o Isusu".

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.