Pogledajte: Uragan Sendi snimljen sa Međunarodne kosmičke stanice

Izvor: Blic, 29.Okt.2012, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte: Uragan Sendi snimljen sa Međunarodne kosmičke stanice

Astronauti na Međunarodnoj kosmičkoj stanici (MKS) snimili su uragan Sendi sa visine od 408 kilometara.

Video snimak je načinjen spoljnim kamerama na MKS, dok se stanica kretala iznad američke istočne obale u 12.52 po lokalnom vremenu. Uragan “kategorije 1” je tada lociran na 420 kilometara severoistočno od Njujorka, a kretao se na sever-severoistok brzinom od 28 kilometara na sat, sa naletima vetrovima od 144 km/h.

“Super oluja” je već pristigla do istočne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << obale, zbog čega je evakuisano stanovništvo tog područja. Uragan je kombinacija tri različite oluje, zbog čega je prozvan “frankenolujom”, ali bi mogao da se pretvori u mećavu, jer se snežna oluja spaja sa Sendijem. Ogromna kombinacija oluja proteže se na oko 1.600 kilometara, od severa do juga i očekuju se poplave, te šteta od više milijardi dolara.

Povezane vesti: Uragan zahvatio brod sa sedam ljudi, nestali u Karipskom moru Uragan Sendi stigao do istočne obale SAD Obama: Ne verujem da će uragan uticati na održavanje izbora Privatni brod "Dragon" vratio se na Zemlju Vanredno stanje na istoku SAD zbog "super uragana"

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.