Pogledajte: Na desetine hiljada ajkula okupiralo obale Floride

Izvor: Blic, 07.Mar.2013, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte: Na desetine hiljada ajkula okupiralo obale Floride

Na desetine hiljada ajkula primećene su duž obala južne Floride ovih dana, primoravajući ljubitelje sportova na vodi da se do daljeg klone ulaska u okean. Jata ajkula su trenutno usred migracije na sever, jer su zimu provele na jugu, a jedna od tački koju prolaze je i jug Floride. Ono što je zabrinjavajuće je da plivaju skoro u plićaku, na svega nekoliko metara od obale. Zastrašujući prizor: Jato ajkula vidi se kroz bistru morsku vodu na obali Floride

Nekoliko plaža je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << već zatvoreno za kupače, a spasioci iz Palm Biča kažu da su prva velika jata primetili u utorak, te su odreagovali postavljanjem crvenih zastavica na plažama.

Bilozi koji svakog marta prate migraciju ajkula kažu da su u jednom trenutku izbrojali 15.000 jedinki na manje od 200 metara od obale, što znači 1.000 ajkula na jedan kvadratni kilometar.

Biolog Stiven Kaidžiura je umirio javnost izjavom u kojoj je rekao da ne očekuje da će se desiti napadi na plivače koji se budu zatekli u vodi. Prema njegovim rečima, okean je u ovom predelu izuzetno providan, pa ajkule nemaju problem da naprave razliku između ljudi i plena.

VIDEO > Najezda ajkula na Floridi:

Povezane vesti: Ronilac u okeanu pronašao ogrlicu iz 17. veka

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pogledajte: Na desetine hiljada ajkula okupiralo obale Floride

Izvor: medio.rs, 08.Mar.2013, 01:53

Na desetine hiljada ajkula primećene su duž obala južne Floride ovih dana, primoravajući ljubitelje sportova na vodi da se do daljeg klone ulaska u okean. Jata ajkula su trenutno usred migracije na sever, jer su zimu provele na jugu, a jedna od tački koju prolaze je i jug Floride. Ono što je zabrinjavajuće...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.