Pogledajte: Antičke statue kao hipsteri

Izvor: Blic, 20.Jun.2013, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte: Antičke statue kao hipsteri

Francuski fotograf Leo Kailard se u svom najnovijem radu "Hipster u kamenu" na zabavan način poigrava sa našom percepcijom prošlosti i sadašnjosti. Koristeći fotošop, mladi francuski umetnik je na antičke skulpture iz Luvr muzeja "obukao" modernu odeću sa svim simbolima hipsterskog pokreta poput Rej Ban naočara i zavrnutih rukava. FOTO: Léo Caillard

Leo Kailard je svoj zabavan rad objasnio na sledeći način:- Izgled, u svim svojim različitim nijansama, predstavlja karakter >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ..."Odelo čini čoveka" rekao ja Vilijam Šekspir u Hamletu.

FOTO: Léo Caillard

-Vaš ukus za oblačenje određuje vaše prioritete, izbore, sam način života. Da li ste "in" ili "out". Hipster ili staromodan?, pita se mladi umetnik.

-"Hipster u kamenu" predstavlja odgovor na ova pitanja...uzmite najbolje iz antičke grčke i dodajte modernu, savremenu notu i ikone postaju neoriginalne.

FOTO: Léo Caillard

Kako bi stvorio ove fotografske manipulacije, Kailard je prvo fotografisao skulpture u Luvr muzeju. Nakon toga je slikao svoje prijatelje u sličnim pozama sa odgovarajućom odećom. U sledećem koraku je bilo potrebno iskombinovati parove fotografija u Fotošopu, a Aleksis Persani je svojim retuširanjem dodao završne nijanse.

FOTO: Léo Caillard

Leo Kailard je 1985. godine rođen u Parizu. 2008. godine je diplomirao na Gobelins školi za vizuelne komunikacije u Parizu i otišao u Ameriku kako bi se godinu dana bavio fotografisanjem Njujorka.

FOTO: Léo Caillard

Po povratku u Pariz radi na projektu "Art Games" u kome istražuje odnos klasične umetnosti i modernog doba kao i odnos posmatrača i umetničkog dela.

FOTO: Léo Caillard

Sve projekte Lea Kailarda možete pogledati na njegovom zvaničnom sajtu.

VIDEO>Kako je nastao projekat "Hipster u kamenu":

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pogledajte: Antičke statue kao hipsteri

Izvor: medio.rs, 20.Jun.2013

Francuski fotograf Leo Kailard se u svom najnovijem radu "Hipster u kamenu" na zabavan način poigrava sa našom percepcijom prošlosti i sadašnjosti. Koristeći fotošop, mladi francuski umetnik je na antičke skulpture iz Luvr muzeja "obukao" modernu odeću sa svim simbolima hipsterskog pokreta poput...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.