Poginuo učesnik moto trke na Divčibarama

Izvor: B92, 13.Jun.2020, 23:42

Poginuo učesnik moto trke na Divčibarama

Vozač kvadra, jedan od učesnika moto trke na Divčibarama poginu je danas, vozeći kvadr 20 kilometara van obeležene staze za takmičenje.

Vozač se prevrnuo na leđa i kvadr ga je pregazio.

Na mesto nesreće izašle su ekipe policije i hitne pomoći iz Požegekoje su konstatovale smrt na licu mesta.

Spasioci Gorske službe spasavanja radili su evakuaciji tela.

Gorska služba spasavanja obezbeđivala je dvodnevnu moto trku na Divčibarama. Spasioci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su dežurali na kritičnim tačkama staze kojom su se učesnici vozili. Poginuli vozač kvadra se izdvoji iz grupe, i sa još nekoliko učesnika vozio po neobeleženoj stazi.

Gorska služba spasavanja (GSS) Srbije je dobrovoljna i neprofitna organizacija čiji je osnovni cilj pomoć i spasavanje u nepristupačnim planinskim i urbanim uslovima. Spasiti ljudski život, pomoći čoveku u nevolji, osnovni je zadatak GSS-a.

GSS Srbije su 1952. godine osnovali iskusni alpinisti, dok danas Gorsku službu spasavanja sačinjava oko 250 aktivnih spasilaca, od kojih su mnogi iskusni planinari, visokogorci, alpinisti, sportski penjači, speleolozi, ronioci, skijaši i paraglajderisti.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vozač kvadra poginuo tokom trke na Divčibarama, vozio van obeležene staze

Izvor: RTS, 13.Jun.2020

Gorska služba spasavanja saopštila je da je vozač kvadra, jedan od učesnika moto-trke na Divčibarama, poginuo danas, vozeći kvadr 20 kilometara van obeležene staze za takmičenje. Vozač se prevrnuo na leđa i kvadr ga je pregazio. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.