Poginuo legionar srpskog porekla u Maliju

Izvor: RTS, 15.Jul.2014, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginuo legionar srpskog porekla u Maliju

Francuski legionar srpskog porekla, četrdesetpetogodišnji David Nikolić, žrtva je jučerašnjeg samoubilačkog napada na severu Malija.

Nikolić je učestvovao u antiterorističkoj operaciji u Sahelu, graničnoj zoni u Africi između Sahare na severu i plodnije regije Sudan na jugu, javili su francuski mediji, a preneo Tanjug.

Napad se desio na oko 100 kilometara od grada Gao i u njemu je ranjeno još sedam francuskih vojnika, od čega trojica teže.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Nikolić je deveti francuski legionar koji je poginuo od početka borbe protiv terorista u januaru 2013. godine, a prvi u jednom samoubilačkom napadu, naveli su mediji.

Nikolić, rođen u Beogradu, imao je iza sebe 25 godina službe.

Napad se desio uoči afričke turneje francuskog predsednika Fransoa Olanda koji je izrazio duboku žalost zbog ove tragedije i odao počast hrabrosti francuskih vojnika koji se u Maliju bore protiv terorističkih grupa.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.