Poginuo arhimandrit Arsenije

Izvor: Večernje novosti, 21.Okt.2013, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginuo arhimandrit Arsenije

ARHIMANDRIT Arsenije Cvetković (60), starešina manastira Kaona, kod Šapca, poginuo je u ponedeljak oko podneva, u selu Zagrađe kod Gornjeg Milanovca. Iguman je jedan od uglednijih duhovnika SPC, sa svešteno-monaškim stažom dužim od četiri decenije. Otac Arsenije nastradao je u saobraćajnoj nesreći, kada je automobil kojim je upravljao, pri brzini od oko 100 kilometara na čas, udario je betonski zid kraj puta. U eparhiji šabačkoj objašnjavaju da „nije bilo tragova kočenja, što ukazuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << na mogući srčani ili moždani udar, prilikom vožnje, budući da je arhimandrit imao izvesnih zdravstvenih tegoba“. - Čitav svešteno-monaški život, do poslednjeg daha, Arsenije je proveo u manastiru Kaona, gde je na mestu igumana nasledio sadašnjeg episkopa valjevskog Milutina - objašnjava protođakon Ljubomir Ranković iz Eparhije šabačke. - Sedamdesetih i osamdesetih, u tom manastiru, organizovana je nastava veronauke, što je bilo hrabro za to doba. U Eparhiji šabačkoj osnovan je odbor za sahranu na čijem je čelu episkop Lavrentije (Trifunović). Iguman će počivati u manastiru gde je proveo pune četiri decenije.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Poginuo iguman manastira Kaona

Izvor: Vesti-online.com, 22.Okt.2013, 09:25

Arhimandrit Arsenije Cvetković (60), iguman manastira Kaona, kod Šapca, poginuo je u saobraćajnoj nesreći u selu Zagrađe, kod Gornjeg Milanovca...Igumanu najverovatnije pozlilo: Arhimandrit Arsenije Cvetković..Otac Arsenije nastradao je u saobraćajnoj nesreći, koja se desila juče, kada je automobil...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.