Poginuo 61 borac u borbama za Hodeidu u Jemenu

Izvor: Beta, 11.Nov.2018, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginuo 61 borac u borbama za Hodeidu u Jemenu

Najmanje 61 borac, od kojih 43 pobunjeničkih i 18 iz snaga vernim vladi poginulo je poslednjih 24 časa u borbi za Hodeidu, luku na zapadu Jemena, javili su danas vojni i bolnički izvori. U Hodeidi je u toku ofanziva provladinih snaga koje podržava arapska koalicija predvodjena Saudijskom Arabijom. Jemenske pobunjenike Hutije podržava Iran.  Ovo još nije konačan broj nastradalih. Desetine ranjenih pobunjeničkih boraca prebačeno je u glavni grad Jemena Sanu, koji je pod kontrolom pobunjenika i u provinciju Ib na jugu, javio je vojni izvor u Hodeidi. Ofanziva na Hodeidu koju podržavaju Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati pokrenuta je u junu ali se pojačala od 1. novembra, od kada je poginulo više od 400 ljudi sa obe strane.Jemen je prema Ujedinjenim nacijama zahvaćen najtežom humanitarnom krizom na svetu, i 14 miliona civila je na ivici gladi.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Jemen: U Hodeidi 149 mrtvih za 24 sata

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Nov.2018, 10:25

Najmanje 100 šiitskih pobunjenika, 32 pripadnika provladinih snaga i sedam civila poginulo je u poseldnja 24 sata u borbama za lučki grad Hodeida na zapadu Jemena, rekli su danas izvori iz vojske i bolnica...Pobunjenici Huti, koje podržava Iran, u nekim delovima grada pružaju žestok otpor napredovanju...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.