Poginulo pet radnika na gradilištu

Izvor: B92, 17.Feb.2024, 14:12

Poginulo pet radnika na gradilištu

Pet radnika je izgubilo život na gradilištu supermarket lanca "Esselunga" u Firenci kada se betonska greda srušila, izjavio je guverner Toskane Euđenio Đani.

"Malopre sam dobio vest da je poslednje telo pronađeno", rekao je Đani za radio Lejdi.

Iz ruševina su prethodno izvučene tri osobe, od kojih su dve bile u teškom stanju, i svi su prebačeni u bolnicu.

Spaseni radnici, svi rumunske nacionalnosti, nisu u životnoj opasnosti, prenose mediji. U trenutku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nesreće na gradilištu u ulici Via Mariti, u severozapadnom delu toskanske prestonice, bilo je prisutno oko 50 radnika, rekao je Đani.

Italijanska premijerka Đorđa Meloni je, u objavi na društvenoj mreži X, izrazila saučešće porodicama stradalih i zahvalila nadležnim službama za spasavanje.

U međuvremenu, kako prenosi Ansa, ispostavilo se da su kompanija koja je naručila građevinske radove, a koja se nalazi u vlasništvu "Esselunge Villata spa", kao i izvođač građevinskih radova "Attivita edilizie pavesi" (AEP), takođe bili umešani u nesreću koja se dogodila na gradilištu istog lanca supermarketa u Đenovi u februaru prošle godine, kada su tri radnika povređena.

Pročitajte i:

Tragedija u Firenci: Dva radnika poginula nakon što se srušila zgrada

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pet radnika izgubilo živote na gradilištu

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Feb.2024

RIM - Pet radnika je izgubilo život na gradilištu novog supermarketa lanca "Esselunga" u Firenci kada se betonska greda srušila, izjavio je danas guverner Toskane Euđenio Đani. "Maloprije sam dobio vijest da je posljednje tijelo pronađeno", rekao je Đani za radio Lejdi.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.