Poginulo još 100 ljudi; Među stradalima najviše ima žena i dece

Izvor: B92, 23.Feb.2024, 15:26

Poginulo još 100 ljudi; Među stradalima najviše ima žena i dece

Više od 100 Palestinaca je poginulo u izraelskim napadima na pojas Gaze za 24 sata, saopštilo je Ministarstvo zdravlja na teritoriji kojom upravlja Hamas.

U izraelskim napadima iz vazduha u centralnoj i južnoj Gazi poginulo je najmanje 68 Palestinaca, rekli su zdravstveni zvaničnici i novinar Asošiejted presa, a još 24 tela su pod ruševinama.

Udari su prijavljeni u južnom gradu Rafa, centralnom gradu Deir al-Balah i izbegličkom kampu Nuseirat.

Danas >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su u izbegličkom kampu Dženin, na drugoj palestinskoj teritoriji, Zapadnoj obali, gde ima manje žrtava, sahranjena dvojica čija su tela bila umotana u zastave borbene grupe "Islamski džihad".

Ukupan broj poginulih u Gazi od početka rata 7. oktobra porastao je na 29.514. Iako ukupan broj obuhvata i poginule civile i boraca, Ministarstvo je saopštilo da žene i deca čine oko dve trećine ubijenih.

Politički lider Hamasa Ismail Hanije razgovarao je sa egipatskim zvaničnicima o mogućem prekidu vatre u Gazi uz razmenu talaca koje drži Hamas, za Palestince u zatvorima Izraela, navodi se u današnjem saopštenju Hamasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.