Poginuli pakistanski vojnici: Optužbe u pravcu Irana

Izvor: B92, 01.Apr.2023, 16:18

Poginuli pakistanski vojnici: Optužbe u pravcu Irana

Pakistanska vojska saopštila je danas su napadači iz Irana odgovorni za pogibiju četiri pakistanska vojnika iz sastava pogranične službe.

"Napad je izvršila grupa terorista iz Irana, koja je napala pograničnu patrolu pakistanske vojske i ubila četiri vojnika", navodi se u saopštenju pakistanske vojske, prenosi Rojters.

U saopštenju se dodaje sa su pakistanske vlasti uspostavile kontakt sa nadležnima u Iranu s ciljem da se preduzmu efikasne mere na sprečavanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ovakvih incidenata u budućnosti.

Napad se dogodio u pokrajini Baludžistan, na jugozapadu Pakistana i za njega još niko nije preuzeo odgovornost.

Pobunjeničke baludžistanske etničke grupe deluju na obe strane granice s Iranom a bore se za pravičniju preraspodelu regionalnih resursa, navodi britanska agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.