„Podvig“ star 50 godina: Izbacili ga sa obuke, pa im ukrao avion i pobegao

Izvor: Danas, 30.Sep.2019, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Podvig“ star 50 godina: Izbacili ga sa obuke, pa im ukrao avion i pobegao

BBC BBC novinarka Ema Džejn Kirbi je dve godine istraživala priču o naredniku Polu Mejeru, nostalgičnom američkom mehaničaru koji je ukrao avion iz američke vojne baze u Engleskoj 1969. kako bi odleteo kući i vratio se ženi u Virdžiniju. Onda je javio Teo van Ajk, Holanđanin koji tvrdi da je i on ukrao avion dok […] Članak „Podvig“ star 50 godina: Izbacili ga sa obuke, pa im ukrao avion i pobegao se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Podvig“ star 50 godina: Izbacili ga sa obuke, pa im ukrao avion i pobegao

Izvor: B92, 30.Sep.2019

Kada je Teo van Ajk izbačen sa holandske obuke za pilota 1964. odlučio je da im ukrade avion i odleti u Libiju...BBC novinarka Ema Džejn Kirbi je dve godine istraživala priču o naredniku Polu Mejeru, nostalgičnom američkom mehaničaru koji je ukrao avion iz američke vojne baze u Engleskoj 1969....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.