Podržavamo srpsku braću

Izvor: Glas javnosti, 14.Avg.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podržavamo srpsku braću

Predsednik Južne Osetije Eduard Kokojti Džabevič (44) iskusan je političar i borac, koji danas s puno ponosa i dostojanstva priča o herojskoj odbrani slobode i slamanju trideset puta brojnijeg i tehnički superiornijeg agresora!

Na početku razgovora za Geopolitiku, a čije delove intervjua prenosi Glas javnosti, sabira utiske i atmosferu među hrabrim braniocima Južne Osetije posle prošlonedeljne agresije oružanih snaga Gruzije na Osetiju.

- Brojčana nadmoć (1:30 >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u ljudstvu, a i u naoružanju) nije pomogla gruzinskim oružanim snagama da zauzmu Južnu Osetiju. Mi smo još jednom pokazali čitavom svetu da nam tu Gruzini ne mogu biti konkurenti i da Osetini iznad svega vole svoju zemlju, svoju otadžbinu. Celi osetinski narod, posebno Chinvalci, pokazao je veliki stepen hrabrosti i ja se klanjam tim ljudima - braniocima Južne Osetije, koji su uspeli da u neravnopravnom boju odbrane svoj grad - s ponosom ističe predsednik Kokojti i dodaje da će „iz zarobljene gruzinske ratne tehnike biti stvorena tenkovska jedinica po imenu Mihaila Sakašvilija“. Samo neka predsednik Gruzije nastavi da nam šalje tehniku. Gruzija je danas najmilitarizovanija država na postsovjetskom prostranstvu. Sve su jedinice Gruzije obučene „natovskim instruktorima“.

Na pitanje da li je tačno da je među gruzinskim vojnicima bilo i stranih plaćenika, predsednik Južne Osetije odgovara:

BEZGRANIČNA LJUBAV PREMA ISTORIJI SVOGA NARODA

U čemu je sila duha osetinskog naroda u borbi za pravdu i slobodu?

- Sila je u istorijskom pamćenju, bezgraničnoj ljubavi prema senima svojih predaka, njihovom herojskom nasleđu i vaspitavanju omladine u duhu predanosti i ljubavi prema svom narodu i svojoj zemlji.

- U redovima agresora na Chinvali bilo je mnogo inostranih plaćenika. Posle bitke pronašli smo da je kod njih bilo puno stanovnika Pribaltika, Ukrajine i po podacima koje sada dobijamo u rejonu 12. škole, pronađena su tela plaćenika afričke spoljašnosti - tamne boje kože. Bilo je i lica sa karakterističnim azijskim izgledom očiju.

Uvaženi gospodine Džabeviču, da li biste mogli da nam ukratko ispričate o suštini gruzinsko-osetinskog konflikta?

- U prošlosti između Alana-Osetina i Gruzina postojali su dobri odnosi. Napad mongolsko-tatarskih hordi izmenio je situaciju. Gruzija, koja se pokorila osvajaču, uspela je da se sačuva, a Osetini-Alani koji su pružili snažan otpor izgubili su svoje Alansko carstvo. Kada su za Gruzine nastala pogodna vremena, njihovi feudalci hteli su da pokore narod koji su do juče obožavali, a jedini razlog bio je to što je Osetina ostalo manje nego Gruzina.

Krajem osamdesetih zvanični Tbilisi je proglasio Južne Osetine „gostima na gruzinskoj zemlji“ i javili su se glasovi za njihov „progon iz gruzijske zemlje“. Kada je Gruzija izašla iz sastava SSSR-a, Južna Osetija, imajući ustavno pravo izbora da izađe iz sastava SSSR, ostajući u sastavu Gruzije, ili da ostane u sastavu SSSR-a, izabrala je da ostane u sastavu SSSR-a. Tada je Gruzija izvela po drugi put u 20. veku genocid nad osetinskim narodom. Ona je uvela na teritoriji Južne Osetije paravojne formacije i pustila iz zatvora prestupnike i dala im uniforme. Oni su ubijali mirno stanovništvo, spaljivali osetinska sela, napali Chinvali raketama i artiljerijom. Bilo je ubijeno oko 2.000 mirnih stanovnika. Retko ko je bio ubijen bez mučenja. To je ogromna tragedija za jedan malobrojni narod. Od 364 osetinskih sela Južne Osetije, bilo je uništeno 117, a 100.000 Osetina bilo je prognano iz Gruzije. Bila su učinjena užasna zlodela od kojih se ledi krv i to samo zato što su žrtve bili Osetini.

Nijedan od odgovornih za masovna ubistva i etničko čišćenje Osetina nije bio gonjen u Gruziji, a mnogi su proglašeni za heroje. Nema veka u kome Gruzija nije učinila genocid nad našim narodom, a samo u 20. veku bilo ih je dva, a ovo je treći genocid nad našim narodom.

Danas su Osetini koji su ostali u Gruziji izloženi su progonu i poniženjima. Deci je zabranjeno da uče svoj jezik, odrasli ne mogu da nađu posao, seljacima se konfiskuje zemlja.

U Srbiji mnogi ne znaju da su narod i rukovodstvo Republike Južne Osetije, kao i vi lično, na strani Srba po pitanju Kosova i Metohije?

- Narod Južne Osetije, drevni narod sa starom pravoslavnom tradicijom, ispunjen je izuzetno toplim osećanjima prema bratskom srpskom narodu. Naši zajednički koreni potiču još od skitsko-sarmatsko-slovenskih vremena, pa i ranije. Takođe, naša pozicija određena je ne samo po istorijskoj i religijsko-kulturnoj bliskosti. Naši nas protivnici nazivaju separatistima i zato vidimo da su u Srbiji iznenađeni takvom podrškom. Ali, kao što sam već rekao, Južni Osetini nisu separatisti, mi smo uvek bili protiv raspada naše države SSSR-a. Kada je Gruzija izašla iz sastava ŠSR 9. aprila 1991, Južna Osetija je ostala u Sovjetskom Savezu. Tako su se Južna Osetija i Gruzija našle u različitim državama. Mi smo u skladu sa, u to vreme važećim, zakonodavstvom zakonitim putem proglasili nezavisnost, tek nakon raspada naše države, tek nakon što je rešenjem Gruzije nastalo političko-pravno razgraničenje Južne Osetije i Gruzije, a Južna Osetija nije se više nalazila u sastav gruzinske republike.

Za razliku od Južne Osetije, kojoj su zakoni SSSR-a to dozvoljavali u slučaju izlaza Gruzije iz sastava SSSR-a, proglašenje nezavisnosti Kosova i Metohije predstavlja nezakonit korak, jer ni zakoni Jugoslavije, ni zakoni Srbije nisu priznavali takvo pravo Kosmetu. Na taj način situacija na Kosovu i Metohiji se principijelno razlikuje od situacije u Južnoj Osetiji i ako se već prave paralele, treba reći da u Južnoj Osetiji savršeno shvataju da je Jugoslavija postala žrtva međunarodne agresije radi njenog uništenja i podele. To je dovelo do bezakonja i nepravde prema narodima Jugoslavije, pre svega prema srpskom narodu. I Srbi i Osetini brane svoje istorijske zemlje i svoje interese isključivo zakonskim sredstvima u isto vreme kada se protiv njih primenjuju metode terorizma i genocida. Zbog toga, polazeći od normi međunarodnog prava, mi smo solidarni sa borbom Srba za očuvanje njihove države. Ta solidarnost ne javlja se samo u formalnim izjavama. Postoje ljudi, dobrovoljci iz Osetije, koji su se borili zajedno sa Srbima i pored toga što se i kod nas događaju slične stvari, na primer Albert Andijev. Ja se ponosim takvim svojim sunarodnikom, koji je štitio u Srbiji naše zajedničke ideale. To je velika misija sina osetinskog naroda.

Sa velikom pažnjom pratimo šta se događa u Srbiji. Veoma bismo hteli da dođe do konsolidacije srpskog naroda i teško nas pogađa raskol srpskog društva. Za razliku od Srba, kod nas je potpuna sloga.

Kakva je pozicija Južne Osetije u odnosu na predlog SAD o povlačenju ruskih mirovnjaka i internacionalizaciji mirotvornih operacija u zoni gruzinsko-osetinskog konflikta?

- Gruzija i Zapad pod „internacionalizacijom mirotvorne operacije“ podrazumevaju uvođenje vojnih kontingenata zemalja članica NATO. To je za nas krajnje nedopustivo, jer imamo u vidu užasne primere Kosova i Metohije, Iraka i Avganistana, gde se pod formom uspostavljanja mira i poretka vojska zemalja članica NATO faktički zanima nasiljem nad mirnim stanovništvom.

Sačuvaj nas Bože od takvih mirotvoraca!

Što se ruske uloge tiče, ona je pokazala svu svoju sposobnost da realno stane na stranu mira, a tome u prilog govori i poslednji primer. Samo zahvaljujući Rusiji sprečeno je izbijanje velikih vojnih operacija, nakon ukaza Sakašvilija o napadu na Južnu Osetiju 8. jula 2008. U trenutku najveće napetosti Rusija je primenila odlučujuće mere i dokazala svoju važnu ulogu u čuvanju mira.

Američke bitange, što sad ne bombardujete Rusiju. Nemate muda.

Lako vam se bilo kurčiti na maloj Srbiji.

Zlo koje činite po svetu vam se vraća i vraća će se. Nisu vam bez

razloga ambasade po svetu pretvorene u bunkere.

Neka živi slobodan Svet, neka živi Rusija.

Smrt Americi i njenim trabantima.

Veliki Petricu, znaj da su Ameri bombardirali Rusiju time sto su nas bombardirali, znaj da Ameri i sada ponizavaju Ruse time sto ih prisiljavaju na dogovor o prekidu vatre izmedju Rusije i Gruzije i to odmah nakon 3-4 dana Ruske akcije,znaj da se Ameri igraju sa Rusima kao macka sa misem.Pitaj se da li je iko mogao da prisili tada Amere i Nato da prestanu da nas bombardiraju??? Da li su to mogli Rusi??? Da li neko moze Amere prisiliti da se povuku iz Iraka,Avganistana i td??? Za Rusku "Invaziju" u Gruziji je bilo potreban samo jedan telefonski razgovor izmedju baba Busa i Putincica i Medvedica i da se odmah "prihvati" mirovni plan sacinjen od strane Francuske kao predsedavajuci EU?! Alo bre ljudi,razumite vec jednom da je narod samo marioneta VELIKIH i nista vise.

58. Руска армија је за два дана разбила Грузине, 30000 војника наоружаних најсавременијом бојевом техником из Израела и САД. У Тбилисисију је владала паника. Шизофрени Сакашвили је мислио да ће Руси доћи и по његову главу али, Медведев је наредио да се стане јер би даља дејства била само понижење Грузијског народа. Амери су већ бедника оставили на цедилу и почели да евакуишу своје војне стручњаке, њих 172. Али, Руси су се показали као најбољи шахисти. Коме више треба та крпа од човека? Њему ће судити Грузини. Да су Руси заузели целу Грузију они више неби били то што јесу, нада слободарског света и правде. Мањи источни народи имају комплекс млађег брата и то Запад обилато користи и обећава им куле и градове само да заједно сломе Великог медведа.Тако су обећавали мањим индијански племенима док нису уништоли Апаче.Али, Руси нису Апачи. Речју, ово је била једна братска шамарчина коју могу очекивати и остали мали злобници занешени демократијом и цветним револуцијома.За све треба времена, па и за сазревање твоје политичке свести, и не само твоје него и свих источњака на чију је тоталитарну свест накалемљена "демократија". Празан стомак, крчање црева и ропство у многоме ће то убрзати и то Велики медвед врло добро зна.

Anonimac,totalna budala si ako mislis da se Rusi u prednosti!!! .Amerikanci su namerno napravili ovaj kratkotrajni haos kako bi nasli opravdanje i "Legalno" usli u Gruziji i kako bi se potkopavali tamo za dugo vreme. Nemoguce je koliko si glup Anonimac!!! Zamisli, bio je potreban samo jedan jedini telefonski razgovor izmedju Busha i Putina i da se prestane sa dejstvima Ruske vojske u Gruziji. Sve je bilo pod kontrolom covece Bozji. Eto ih sada Amerikanci i Evropejci u Gruziji i time su stvarno udarili veliki samar Rusiji jer se ubrzano i velikim koracima priblizavaju Ruskoj granici. Bukvalno,opkoljavaju Rusiju a oni su nemocni i ne mogu to spreciti. Veruj mi, ne bi se Rusi povukli da nisu osetili strah i da im se nije zakanilo od Amera. Kako to da za toliko kratko vreme uspeju Francuzi da naprave takav mirovni plan-pitas li se? Pa to je sve unapred bilo izrezirano covece, i tacno se znalo kada treba da sve to prestane i to u minutazi-alooooooo!!! Nemoj ispasti toliko smesan covece,nisi valjda stvarno toliko glup?!

Паметни Томо, неверни Тома није веровао да је Христос поново међу њима док није ставио руку у Његова ребра. Политика је комплекса наука, много сложенија него што је схватао Грузијац Стаљин. Он је тенковима ушао у Варшаву, Праг,Београд, мале државице на северу и југу и шта? Толики Руси изгинзли за шта? За кога? Првоме теби дражи су Немци и Амери који су за Васкрс бацали бомбе на обданишта него Руси који су сломили кичму Трећем Рајху? То је управо оно о чему сам писао: комплекс ниже вредности,млађег брата. Ми имамо Иву Андрића али не и Достојевског. И уместо да будемо поносни што је овај горостас књижевнсти наш брат по крви и Вери ми га омаловажавамо и стављамо у раван са неким Талијанчићем или Французом. Дали сада схваташ зашто је руска армада стала и није ушла у Тбилиси? Они никоме не ускраћују могућност да уживају благодати америчке демократије, што не значи да они који пуно кукуричу под њиховим прозором неће добити шерпу вреле воде. И не брини за Русију и њено опкољавање, неко о томе мисли. Русију само Бог може поразити ако га поново изда као 1917.године.

Demokrato, trebalo bi da znate, a to istorija Ljudskog roda pokazuje: postuju te samo

onoliko koliko si jak. Ljudska istorija je hronologija rata. Tako je od kako je sveta i veka.

Da americke bitange i EU bitange nisu svesne vojne moci Rusije, odavno bi, u duhu

reci Zbignjeva Brezinjskog nasrnule na Rusiju, jer, naravno, nije "posteno da Rusi raspolazu

sa 17.miliona kvadratnih kilometara povrsine i neogranicenim zalihama strateskih sirovina".

Naravoucenje: Srbijo nastoj da budes sto jaca. Krenimo sa razvojem nuklearnog programa,

programa razvoja nosaca dometa bar 10.000 km i satelitskog programa.

Petricicu, pitam te : Koje vojne moci Rusije??? Da je Rusija vojno toliko mocna i da ne zna za strah,ona ne bi stala toliko lako. Da su Rusi toliko jaki,oni bi srusili "Rezim" u Gruziji, ali nisu, a znas li zasto??? Zato sto su dobili "Naredjenje" da se pod hitno povuku i obustave dalje akcije protiv Gruzije!! I sta su Rusi uradili??? Prihvatili su mirovni plan Francuske koje je bio unapred napravljen,i povukli se!!! A zasto? Zato sto su pod uticajem Amera,samo sto nama to jos nije jasno!! A sta sada rade Ameri,pitas li se? Oni se ukupavaju na strateska mesta u Gruziji pod parolom "Stitimo narod Gruzije od agresorskih ambicija Ruske Federacije", zar ti je toliko tesko da sve ovo ukapiras???

ja se slazem da krenemo sa nuklearnim programom i spreman sam koliko sutra da ti napravim rakete,ali samo ako je gospodin spreman da to finansira sa nekoliko ziliona ajde recimo eura, i prihvatam sve oblike placanja ali moram naglasiti da preferiram kes pa ako ste spremni mozemo zapoceti saradnju. Moram ipak priznati da sam veliki patriota pa na osnovu toga mozemo se dogovoriti oko popusta od oko 0.00000001% ako nebudete zadovoljni novac vracam 1000% samo ne znam kad.

SRBIN 21. VEKA

Za demokratu: Sta velicas ove gonice goveda, Navedi mi bar jedan rat u svetu koji su dobili.

Sve ratove su dobili, ama bas SVE. I za one ratove sto miuslis da su ih izgubili, oni su ih dobili,samo sto to tebi ne moze biti jasno,to je za tebe komplikovano i ne mozes lako ukapirati,za to treba mozga,a ti ga po svemu sudeci nemas.

Sasvim je u redu da gubitnici podrzavaju gubitnike. I nisu Gruzijci bili brojniji i tehnicki superiorniji vec obrnuto!!! Juzno osetijci su imali podrsku Ruske vojske koja je bila mnogo brojnija i mocnija,koga zeli da zavarava ovaj Pingvin Eduard, zar oni misli da se u Srbiji pase trava?! Nemojmo zaboraviti da su nam i Gruzijci braca po veri i da se i njima zakanuje opasnost teritorijalnog integriteta kao sto je to bio slucaj sa nama-Kosovo! I pitam se kog je on neprijatelja "Slomio", to je ucinila Ruska agresorska vojska a ne on,koga on misli da zavarava?! Bilo kako bilo,jedno je sasvim jasno, a to je da je Gruzija Nezavisna priznata Drzava i da je normalno da svim sredstvima brani svoj teritorijalni integritet.

Nije agresor onaj ko se brani vec onaj koji napada. Osetija ima pravo, po zakonu, da se odvoji od

Gruzije, a Kosovo i Metohija nema pravo da se odvoji od Srbije ( po zakonima bivse SSSR i SFRJ). Morate biti dobro upuceni u problematiku da bi mogli da komentarisete problem, a ne da idete niz dlaku najneljudskijoj sili na svetu i njihovim marionetama iz Gruzije. Brat ili rodjak je prvo po krvi i srodstvu, a tek onda po veri i ostalim zajednickim stvarima, a Oseti ( Alani ) su nam i jedno i drugo.

"Al` tirjanstvu stati nogom zavrat, dovesti ga k` poznaniju prava to je LJUDSKA duznost najsvetija".

P.S.

Nikad ne smetnite s uma da prvo budete COVEK, pa tek onda sve ostalo.

"Nije agresor onaj koji se brani vec onaj koji napada"???!!! A kada je srpska vojska napala Kosovo 99'ih??? I ne samo srpska vojska nego i paramilitarne grupe kao: Arkanovci,Seseljovci,razne dobrovoljacke srpske garde? Nemoj mi reci da ste i tada bili napadnuti od Albanaca?! Pa zar niste Vi imali na raspolaganje i policiju i vojsku i naoruzanje,i vlast i sve!! A sta smo mi Albanci imali? NISTA,sem poneki automat Kineske proizvodnje. E kazi mi ko je tada bio napadac a ko branitelj. Ako je branitelj neko sto dolazi iz Beograda ili iz neke centralne Srbije,onda si se zajebo u racunu, jer ne moze biti napadac Albanac sa Kosova, a branitelj neko iz Beograda ili centralne Srbije i to na tlu teritorije Kosova.I da ne zaboravimo, Albanci su bili konstitutivni narod sa pravom na otcepljenje kao ostale Republike u bivsoj Titovoj Jugoslaviji. E sada napravi paralelu i obavezno imaj u vidu razliku o broju stanovnika na Kosovu i J.Osetiji. I da ne zaboravimo, na Kosovu prema poslednjim statistickim podacima ima 94% Albanaca i jedva 2,5% Srba i ostali. Sva sreca sto vas je svet "procitao" i da ne postoje ni minimalne sanse da prodate bajke nikome u svetu.

Salihu ti nemas pojima sa pravom i cinjenicama. Nije policija i vojska dosla iz Srbije na Kosovo i Metohiju vec je ta pokrajina deo Srbije i vojska i policija su uvek bile tu. Drugo niko do 1999. god. nije bio napadan od Albanaca nego od pripadnika shiptarskog separatistickog pokreta (albanac moze biti covek svake nacionalnosti koji ima albansko drzavljanstvo Shiptar ili Srbin). Shiptarski terorizam nad Srbima datira jos iz XVI veka, kada su Shiptari pod turskim okriljem poceli masovnije da dolaze u Metohiju i Kosovo polje i zatiru Srbe. Za vreme agresije na Srbiju imali ste svu pomoc najneljudskije sile na svetu (NATO) a ne samo kineske puske i petarde. Srbi su branioci na srpskoj zemlji. Da nije mozda branioc onaj sto dolazi iz Ilinoisa, Adis Abebe, Draca ili Avganistana? Sto se tice Shiptara oni su u Srbiji i bivsoj SFRJ bili nacionalna manjina, to je lako dokazivo, pa cak i po cuvenom kvazi ustavu iz 1974. god. Broj stanovnika nije tacan, ako se uzmu samo starosedeoci Srbi i Shiptari, a oduzmu doseljeni Shiptari iz Albanije(oko 400000) koji ce morati da se vrate u svoju zemlju. Sto se tice "citanja sveta" , u agresiji na Srbiju je ucestvovalo samo 15 % ljudske populacije i to opet uslovno receno, a to nije svet.

" al` tirjanstvu stati nogom za vrat,dovesti ga k poznaniju prava, to je LJUDSKA duznost najsvetija"

Brane,kada bi ti funksonisao mozak koliko ti ne fumksionise, ti bi verovatno stigao daleko. Pa sta onda niste u svojoj "svetoj zemlji-kolevki srpstva"??? Lako je tebi da kukurices i da solis pamet iz udobne fotelje ali ta tvoja sveta zemlja-kolevka je od NISHA pa natamo. Nikada,ama bas NIKADA necete uspeti da privolite Albance da se udruze sa Vama i da zive u zajednistvo-to da zaboravis!!! A ako mislis da cete uspeti da isterate preko 2.miliona Albanaca i da povratite samo teritoriju, onda si ti definitivno slucaj za psihijatriju-nema druge!!! Kosovo je bilo,jeste sada,i uvek ce da bude ALBANSKO, to utuvi sebi u glavi.

E pa Adnane velis na Kosovu prema poslednjim statistickim podacima ima 94% Albanaca i jedva 2,5% Srba i ostali. Pa reci mi onda tko je agresor na Kosmetu?

Ali ne brini jos se svet nije odlucio ni za vas ni za nas. Kazes Srbi napali Albance 1999 a ja ti kazem da ni jedan Srbin nije isao u Albaniju da puca po Albancima i da siluje i ubija njihovu decu kao sto ste vi i Albanci iz Albanije radili sa Srbima i ostalim nealbancima cak i sa Albancima koji nisu hteli da ucestvuju u tim zlocinima.

Ne znam da li si i ti u tome ucestvovao ako jesi neka ti je na dusu. Kad tad ce vam stici racunza sva nedela. Promeniti ce se i ova vlada pa cemo videti.

Kakana ruzna Ruzo,nismo mi krivi sto vecina srba sa Kosova oseca veliku krivicu i ne sme da se vrati na Kosovu jer se plasi da ce ga neko od zrtava da ga prepozna i da mu se sveti zbog raznih zlodela za vreme srpske agresije na Kosovu! Oni sto su nevini,oni i dan danas zive na Kosovu, ali na zalost takvih ima veoma malo. Vas kaznjava svet i velike sile jer imaju neoborive dokaze za vasa zlodela nad nevinom stanovnistvom Kosova i snimljene materjale. Istina,i mi Albanci smo mozda cinili ubistva ali iz osvete jer zlo proizvodi zlo,samo da znas. Za razliku od Vas,mi smo branili svoja ognjista,dok ste Vi iz Beograda i iz raznih krajeva Srbije dosli na Kosovo prvenstveno da kradete i da cinite zlodela,klali ste,pljackali ste,zarili i palili, ubijali nemocne,starce,zene,decu,isterivali nevin narod i to preko milon stanovnika,zar ti to nije dosta.Sta je jos trebalo da se uradi na Kosovo pa da tvoja tikva od glave svati da ste prljavi fasisti i uzurpatori. Sta jos treba da Vam se desi pa da svatite da Vas Bog mili kaznjava???!!! I samo da znas, vecina ovih srba sa Kosova koji sada zive po Srbiji i non stop kukuricu, prodali su svoja imanja za velike sume novca i time kupovali troduplo vise imanja i sada zive kao AGE po srbiji,i sto je najgore, staju u redove za pomoc koja Srbija dodeljije izbeglicama-nikad im nije dosta!!! Ruzo, znam da si penzionisana,ali bolje bi ti bilo da ne zamaras mnogo tvoj ionako istrosen mozak jer ako ga mnogo opterecujes,moze ti se svasta desiti-veruj mi.

Ovo je već napredak. Albanac, nesvestno, prizano genocid nad Srbima. Svi znamo koliko je Srba bilo pre 1999. na Kosovu i Metohiji. Sada ih u Terorističkoj teritorijalnoj organizaciji Kosova (TTOK) ima svega, kako vele, 2.5%. Tako zverstvo ima jedno ime - GENOCID. Pozdrav Srbima i svim Repulici Srbiji lojalnim građanima na Kosovu i Metohiji.

Ko bi rekao da je moj cale bio toliko vredan pa da sada imam toliko "brace" u dalekoj Osetiji i blizoj i daljoj okolini?. A sta je sa sestrama?.

Bolje bi ti bilo da podrzavas i postujes svoju bracu Gruzijce jer Vas veze ista vera-konju jedan nevaspitani,umesto sto "podrzavas Srpsku bracu"! Jedna poslovica kaze: "Ako ne volis i ne postujes svojega,nemoj me voleti i postovati i mene". Nikada neces u Srbiji naci vaznu i uticajnu licnost koja ce opravdavati Vas terorizam u jednoj suverenoj Drzavi kao sto je Gruzija! Sram te bilo idiote jedan!

U pravu si "Marina", jer ovaj magarac "Anonim-us" je zaboravio da podrzi i Gruziju. Evo zato ja licno ispravljam njegovu gresku i dajem podrsku svima u Gruziji a tebi licno dajem "drsku". Priznajem da me je sramota zbog toga ali "nacionalisticka ljubav ne zna za granice".

Iz aviona se vidi, a Boga mi i iz istorije, da su nam Osetinci braća. Ti "marina" idi u tvoju fašističku Ameriku.

Da te podsetim, tvoj pileći mozak, da je Amerika, koristeći svoje vazalne vojnike (Hrvate, Muslimane, Šiptare) otela Srbima više zemlje nego svi osvajači u istoriji.

Toliko, ako ti uopšte znaš šta je to istorija, i šta su činjenice.

Badav širite američki fašistički smrad po srpskim forumima i među Srbima.

Mi, Srbi, koji smo slobodni u duši, nismo svinje da budemo zadovoljni lokanjem iz korita u koje splačine sipa Amerika, itd, itd. Mi hoćemo slobodu, pravo i pravdu.

I borimo se za to.

Gruzijci jesu mozda dobar narod, ali im je drzava obicna NATO prcija a na celu im je Americki placenik i agent. Taj Americki agent je na vlast dosao prevarama i svi izbori su su bili namesteni. Zar ne bide da je osnovni cilj Americkih bandita da naprave rat medju pravoslavnom bracom kako bi oni preuzeli sve. Neka zbace Americke govnare na vlasti i sve ce biti u redu.

Americka propaganda je prevazli i sebe sa lazima u vezi Gruzije.Postavljau pitanja samo ljudima iz gruzije a nijednu osobo iz Osetije nisu upitali nista.Vec 15 minuta gledam tv sa nevericom.Rusija j ekriva za ovaj rat.Osetijanci ubijaju i kradu itd.Da nisam pre dva dana gledala tv , odnosno Sky shanel , ne bih mozda bila toliki skeptik. Ono sto je Gruzija ucinila sa Juznom osetijom , trebala bi da nestane sa karte .Njihov Predsedik , Staljinov prezimenjak jesotona .Isao je na totalno istrebljenje naroda da bi dobio zemlju , to cak i sami osetijanci pricaju.Ubijli su ljude nocu , na spavanju.Navodno bombardovanje Gruziske nafte e samo propaganda i nista vise .Ako je iko to uradio , uradili su Gruzijanci.Americkih skoro 2000 hiljade savetnika i generala su ovdili ovaj rat do istrebljenja.Veoma pozn at scenario.Na tv celo vreme protiv Rusa A dogovor Rusa je da Amerika se okrene na jednu stranu , sa Rusima ili Gruzijom , vise nije vazno.

Sonja,molim te izjasni se da li podrzavas J.Osetiju ili ne? Ako ih podrzavas,onda mi objasni zasto ne bi i Albance na Kosovu?! Zar to nije isto, cak smo mi Albanci sa Kosova u velikoj prednosti u odnosnu na Osetijce jer smo u veoma vecem broju (razlika je ogromna) i plus smo bili konstitutivni narod u SFRJ sa pravom na referendum kao i ostali pocevsi od SLO,HR,MK,CG,BiH, (Ustavom SFRJ iz 1974.g.) koji ste kasnije ponistili i to ne nasom voljom i bez da se mi uopste pitamo-nemoj to zaboraviti.

Nemoj molim te Eduarde,rasplakao si me,suze mi tecu kao reka?!!! "Braca Srbi"??? Kome pricas bajke kriminalisticka bagro? Postenije bi bilo da prvo postujes bracu po veri u Gruziji pa tek onda i nas, e tada OK, ali sada nas neces ubediti u tu tvoju "Ljubav bez granice" jer smo odavno presli te psihicke barikade u koje si se sada ti upustao!!! Trazi tvoju bezrezervnu podrsku na drugo mesto,nemoj kod nas jer ionako imamo kup problema i bez tvojih glupih izjava.

I tebi isti odgovor kao "marini".

On se i nije obracao vama koji psujete i usta su vam puna reci mrznje. Vi ne mozete biti braca nikom Pravoslavne vere, pa ni njemu.

Milancicu, u velikoj si manjini hvala Bogu. Kada cete ponovo da mitingujete pa da vidis koliko vas je ostalo? Srbija polako ali sigurno cisti svoj dvor od zarazenih i leproznih kao sto si ti smrdljivko,pa i vreme je bilo. Mi nismo "puno mrznje" vec podrzavamo integritet jedne suverene zemlje pa makar to bila i Gruzija, sta ima lose u tome jado jedna?! Kao sto se borimo za nas suverenitet,takodje podrzavamo i druge u borbi za cuvanje svog integriteta, to je nesto normalno i prirodno, ali ti to ne mozes razumeti , znam sigurno. Pa takvi kao ti su nas doveli u ovakvu nezavidnu situaciju, i mi sada moramo natprirodnim silama da se borimo da povratimo ono sto se moze. I zapamti,mi smo braca svakome ko nas podrzava u borbi sa cuvanje naseg integriteta,i s'druge strane,podrzavamo svakoga u toj borbi u ovom slucaju i Gruziju koja je priznata Drzava.

Pitam se dokle cemo mi Srbi biti rame za plakanje ovakvim sizofrenicarima. Postoji li neko normalan u svetu sto na njega obraca neku posebnu paznju.Takvi kao on su svesni toga i zato traze istomisljenike pocevsi od nas Srba. E pa druze Kokojti,mi u Srbiji postujemo teritorijalni integritet svake Drzave u svetu pa i Gruzije. Upravo se i zato zalazemo u svetu svim snagama da sacuvamo i nas teritorijalni integritet. Kada bismo te podrzali,onda smo obavezni da podrzimo i Tajvan,Kosovo,Vojvodinu,Sandzak i puno njih. Zato,skini nam se s'k...a i ostavi nas na miru.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.