Izvor: Danas, 14.Jul.2015, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška zajedničkim aktivnostima civilnog i javnog sektora

Bespovratna sredstva u iznosu od pet miliona dinara za podršku zajedničkim programima i aktivnostima civilnog i javnog sektora, dodelio je nedavno Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova. Konkurs ima za cilj i finansiranje projekata čijim se sprovođenjem podiže svest javnosti o problemu nasilja nad ženama, o postojećim programima za prevenciju i suzbijanje nasilja nad ženama i programima kojima se promoviše rodna ravnopravnost.

Konkurs >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << za dodelu bespovratnih sredstava udruženjima građana sa teritorije AP Vojvodine za finansiranje projekata u oblasti ravnopravnosti polova realizovanih u saradnji sa institucijama, odnosno organizacijama javnog sektora, raspisao je Sekretarijat u martu mesecu, a isti je sprovodio Sektor za ravnopravnost polova pri Sekretarijatu.

Pored navedenih ciljeva konkursa potrebno je naglasiti da se dodeljenim sredstvima umnogome pruža podrška programima koji se bave prevencijom i suzbijanjem nasilja nad ženama, pružanjem neposrednih usluga podrške osobama koje preživljavaju nasilje, a posebno podrškom žena žrtava nasilja iz ranjivih grupa. Javnim akcijama i kampanjama, udruženja će uticati na podizanje svesti o temi rodne ravnopravnosti, kao i eliminisanju predrasuda i stereotipa o ulozi žena i muškaraca u porodici i društvu.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.